Gorica s puno optimizma ulazi u novu sezonu

KK Gorica je u Centru za posjetitelje TZ Velika Gorica svečano predstavila momčad, dresove te planove za novu sezonu.

Košarkaški klub Gorica ulazi u jedno novo sportsko razdoblje. Novi Alpe Adria Kup, nova Škola košarke i omladinski pogon. Veliko panovi i aktivnosti predstavljeni su u Centru za posjetitelje TZ Velika Gorica.

“Nova momčad, nova sezona. Rekao bih ista meta. Potrudit ćemo se i napraviti sve da tako i bude u ovoj sezoni, na svim poljima, što uključuje mlade, ali i seniore u okvirima raspoloživih sredstava koje imamo. Nadam se da ćemo s ovom prezentacijom koju smo danas napravili zajedno sa Turističkom zajednicom Velike Gorice te TZ Županije uspjeti pokrenuti još neke subjekte, posebice gospodarstvo, te pokazati što sport zapravo znači za sve!”, izjavio je Duško Radović, predsjednik KK Gorica te dodao: “Trebat će nam maksimalna podrška šire zajednice. Nadam se da ćemo kroz sve aktivnosti koje ćemo odraditi na europskom tržištu – Austrije, Poljske, Slovačke i Češke pokazati da je to moguće!”, izjavio je predsjednik kluba KK Gorica.

Od ove godine klub pokreće i vlastitu školu košarke s jakim trenerskim kadrom i sportskim profesionalcima, a uz potporu Europske Unije klub Gorica pokreće i Školsku košarkašku ligu u školama u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji. Gradonačelnik Krešimir Ačkar izrazio je zadovoljstvo planovima kluba: “Grad Velika Gorica iznimno je ponosan na naš košarkaški klub koji postiže iznimne rezultate još od svoje povijesti protiv giganata kao što je Zadar ili Cibona. Osnivanje košarkaške škole izaziva veliki interes naših sugrađana, posebice onih najmlađih, a tu je velika zasluga košarkaškog kluba. Grad prepoznaje kvalitetu Uprave i svega onoga što se do sada napravilo kao promociji. Oni stvaraju dodatnu vrijednost za sve nas te ulažu svoje privatne resurse na čemu smo ih uvelike zahvalni. Uvijek u granicama mogućega ćemo kao Grad podržavati naš ponos – Košarkaški klub Gorica”, zaključio je Gradonačelnik grada Velike Gorice.

KK Gorica i gradonačelnik Krešimir Ačkar (FOTO: KK Gorica)

Poslije uspješnog iskoraka u regionalne košarkaške vode koje su imali u prošloj sezoni natjecanjem u ABA 2 ligi, KK Gorica se odlučila za korak više i priključila se europskom natjecanju – Alpe Adria Kupu. Gorica ove godine nastavlja svoj sportski nastup i u nacionalnom prvenstvu HT Premijer Ligi.

“Ove sezone imamo šest novih igrača. Treba ih uigrati. Svaki igrač ima određenu kvalitetu, no treba ih sve uklopiti u tim. Već ove subote kreće nam sezona te se moramo dobro pripremiti za tu utakmicu. Imali smo određenih problema u vidu sitnijih ozljeda, no nadam se da ćemo za tu utakmicu biti spremni. Prerano je imati očekivanja od ove sezone, očekuje nas novo natjecanje, Alpe Adria Kup te novi protivnici. Trebamo napraviti dobru analizu protivnika. Znam da svi imaju određene ciljeve te svi klubovi imaju po par stranih igrača. Seniorka momčad generator je dobre atmosfere, sa svojim dobrim rezultatima i samim time privlači pozornost ljudi na košarku, posebice nam je drago što nam mladi dolaze u školu košarke. Nadam se da će još veći broj djece to prepoznati te se upisati u našu novu Školu košarke. To je od važnosti s aspekta zdravlja, ali i socijalizacije”, otkrio je trener KK Gorica Josip Sesar.

Alpe Adria Kup ove će sezone obuhvatiti 16 ekipa iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Ždrijebom je odlučeno da se Bikovi natječu u C skupini, a protivnici će im biti MKS Dabrowa Gornica (Poljska), Spišski Rytieri (Slovačka) i BK IMMOunited Dukes (Austrija).

“KK Gorica ima svake godine sve bolje rezultate te se nadam da ćemo u najmanju ruku ponoviti uspjeh od prošle godine. Znam da nas u Alpe Adria Kupu čekaju jake ekipe kojima je košarka glavni sport. Moramo ići utakmicu po utakmicu kako bismo vidjeli kako stojimo u odnosu na te ekipe”, otkrio je kapetan Borna Kapusta te dodao: “Ovaj vikend očekuje nas utakmica u Šibeniku. Protivnik je također sastavio skoro pa cijelu novu momčad. Nismo ih još imali prilike vidjeti niti proučiti, ali vjerujem da smo dobro odradili pripremu te vjerujem u pobjedu!”

Mlada Mesarić, Josip Sesar i Duško Radović (FOTO: KK Gorica)

Predstavljanje je održano u novom Centru TZ-a, a direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić tom je prilikom izjavila: “Interpretacijski multimedijalni postav na suvremen način predstavlja kulturna i prirodna bogatstva turističke destinacije Turopolje. Na jednom mjestu prezentira izuzetno bogato, prostorno široko područje i omogućava gostima upoznavanje i planiranje obilaska destinacije, a našim građanima upoznavanje zavičaja. Suradnja s Košarkaškim klubom Gorica koja počinje današnjim predstavljanjem, našem Centru donosi novu kvalitetu. Povezuje nas s vrijednim i uspješnim ljudima predanim ostvarenju cilja pobjede u sportu. Svojim uspjesima promoviraju naš grad, a natjecanjem u Alpe Adria Cupu direktno utječu na pozicioniranje Velike Gorice na tržištu zemalja koje su nam jako blizu, koje su naše emitivno tržište i gdje nam je jako važno promovirati Veliku Goricu kao zanimljivo odredište tijekom cijele godine!”


Nakon još jedne vrlo dobre sezone u kojoj su prvi puta ušli u polufinale domaće Premijer Lige, te stigli do desetog mjesta u regionalnoj ABA2 Ligi, u Gorici nastavljaju dalje s dobrim i kontinuiranim radom. Ipak, od novog sudjelovanja u ABA2 Ligi se odustalo te će klub po prvi puta nastupiti u Alpe-Adria Kupu, uz daljnje ambicije vezane za domaće prvenstvo i Kup Krešimira Ćosića.

Trener Josip Sesar ulazi u svoju petu uzastopnu sezonu na klupi Bikova, čime je najdugovječniji među svim trenutnim trenerima na klupi jednog kluba Premijer Lige.

Gorica u sezonu ulazi oslabljena za neke od najbitnijih igrača iz prethodne sezone. Krešimir Ljubičić i Lovro Mazalin otisnuli su se u Francusku, Ozren Pavlović u Češku, dok je Ivan Majcunić preselio u redove Cibone.

S druge strane, klub je doveo dva pojačanja iz Rumunjske – Dinu Cinca i Davora Konjevića, Tomislav Cvitković dolazi iz Sonik Puntamike da bi osnažio unutarnju liniju, dok je Ivan Tvrtko Majić nova opcija na šuterskim pozicijama kao jedan od najboljih šutera za tri poena u Premijer Ligi prošle sezone.

Marko Baković (205 cm / 1993 god), Cvitković (206 cm / 1998 god) i Cinac (201 cm / 1988 god) boriti će se za minute u unutarnjoj liniji, a kao stretch opcije tu su i Ante Mašić (200 cm / 1985 god) te Ivan Batur (202 cm / 1991 god). Konjević (198 cm / 1990 god), Emil Savić (200 cm / 1998 god) i Majić (194 cm / 1998 god) prijetiti će svojim šutom s vanjskih pozicija, kao i Karlo Uljarević (190 cm / 1998 god), koji također može pokriti i poziciju razigravača. Igrom će prioritetno ordinirati Borna Kapusta (182 cm / 1996 god) kao najbolji asistent lige prošle sezone s 6.2 asista u prosjeku, te mladi Omišanin Mate Kalajžić (189 cm / 1998 god).

Od mladih igrača valja istaknuti Franu Miloložu (184 cm / 2002 god), Nikolu Ivanetića (194 cm / 2002 god) i Stipu Sokola (200 cm / 2002 god) koji će se svojim radom i zalaganjem na treninzima pokušati izboriti za minutažu pokraj starijih i iskusnijih igrača.

Trener Sesar je nebrojeno puta dokazao da zna stvoriti pravu kemiju u momčadi te kreirati igru koja daje dobar rezultat. U Premijer Ligi tako od njih možemo očekivati da ponovno budu konkurentni velikoj trojki, a ni skupina Alpe-Adria Cupa u kojoj su austrijski Kapfenberg, poljska Dabrowa Gornicza te slovačka Nova Ves ne pretstavlja nepremostivu prepreku i ulazak u četvrtfinale natjecanja trebao bi biti cilj ovakve momčadi Gorice.

DOŠLI

Tomislav Cvitković (Sonik Puntamika)

Dino Cinac (Craiova)

Davor Konjević (Galati)

Ivan Tvrtko Majić (Furnir)

OTIŠLI

Krešimir Ljubičić (St. Quentin)

Ozren Pavlović (Hradec Kralove)

Lovro Mazalin (Poitiers 86)

Ivan Majcunić (Cibona)

Hrvoje Majcunić (Harding University)

Related Articles