PRO 3X3 Tour ovaj tjedan dolazi u Zagreb

Ovogodišnji se Tour u razdoblju od 20. svibnja do 12. kolovoza 2023. održava na top lokacijama deset gradova diljem Hrvatske.

Nakon rujna 2022., kada je Zagreb uspješno ugostio PRO 3×3 Tour u prvoj sezoni, ovo je drugi put da ova 3×3 karavana stiže u najveći hrvatski grad. Lokacija održavanja turnira još je atraktivnija nego prošle godine jer će igralište sada biti postavljeno na Ljetnoj pozornici na jezeru u parku Bundek.

Inače, ovogodišnji se Tour u razdoblju od 20. svibnja do 12. kolovoza 2023. održava na top lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske. Prva polovica Toura uspješno je realizirana tijekom svibnja i lipnja na pet jadranskih i kontinentalnih destinacijama – u Hvaru, Trogiru, Umagu, Vinkovcima i Osijeku.

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva skupljaju bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na Završni turnir u sklopu ovog Toura koji će biti organiziran 11. i 12. kolovoza 2023. u Šibeniku.

Svoje je mjesto do sada uspjelo osigurati pet ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, a na zagrebačkom Bundeku traži se šesti sudionik velikog šibenskog finala, i to u vrlo snažnoj međunarodnoj konkurenciji momčadi iz više europskih zemalja. PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. u mađarskom gradu Debrecenu.

Oba dana (14. i 15. srpnja), u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 19:00 do otprilike 23:00, bit će organizirana natjecanja ekipa u kategoriji Senior Elite. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 800 eura, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura. Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (subota, 15. srpnja) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci.

Bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. Na Bundeku će biti održana i posebna promocija nove aplikacije i interaktivnog plakata ovogodišnjeg Toura. 

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o.

Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a izvrsna zabava je zajamčena. 

Related Articles