Split noćas stigao u Zagreb, Planinić:”Želimo vratiti seriju na Gripe”

Danas je na rasporedu utakmica o kojoj se puno pisalo, najprije jeSplit optužio Cibonu kako nije htjela za 24 sata odgoditi dvoboj pa je iz Savske stigao odgovor u kojem tvrde da su već jednom izašli u susret Žutima. Momčad Mile Karakaša vodi 1:0 u polufinalnoj seriji HT Premijer lige te će nakon jučerašnjeg slavlja za osiguravanje ABA lige i sljedeće sezone danas tražiti pobjedu koja bi je odvela u finale prvenstva. S druge strane, Vukovi žele vratiti seriju u grad pod Marjanom.

“Analizirali smo prošlu utakmicu, pogledali video i spremni smo za iduću utakmicu. Imamo još trening odraditi i te neke greške ispraviti na terenu. Mislim da ćemo biti spremni i nadam se pobijediti tu utakmicu. Želimo produžiti seriju i vratiti je u Split, a to je jedini put da se domognemo finala. Prije svega mislim da trebamo poraditi na našoj obrani, tu smo radili puno grešaka, pogotovo u drugom poluvremenu, i na defanzivnom skoku. Tu nam je Split radio puno problema i ta dva čimbenika će odigrati ulogu u sljedećoj utakmici.”rekao je Darko Planinić.

Vladimir Jovanović kaže da zna što je potrebno za pobjedu, a upitan je i o tome hoće li nastupiti kapetan Roko Prkačin koji je propustio prvi susret.

“Nakon prve utakmice smo znali što je potrebno da budemo bolji , da izgledamo bolje na terenu i dođemo do te pobjede. Jednostavno moramo odigrati  s većom energijom i većom dozom odgovornosti  u nekim košarkaškim elementima i potrudit ćemo se da te neke stvari ispravimo i budemo puno bolji. Prije  svega da ‘ljepše’ izgledamo na terenu pa da ćemo doći u šansu da dođemo do te prve pobjede u sezoni protiv njih. Još uvijek je neizvjesno hoće li Prkačin nastupiti. Oporavak ide dobro, a kad bi pričali o nekim postocima hoće li zaigrati bilo bi neozbiljno. Nemamo preciznu sliku, ali ukoliko se ukaže šansa da on zaigra, hoće. Ima želju pomoći suigračima. Ako ne bude u mogućnosti, morat ćemo bez njega.”

Split je noćas oko 3 sata stigao autobusom u Zagreb, a utakmica u KC Dražen Petrović igra se s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na Arenasport televiziji.

Related Articles