Utorak, 22 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Gospićanke i Lupice povele u polufinalu

  U prvim polufinalnim susretima prvenstva Hrvatske za žene igračice Gospića i Lupice su suvereno upisale domaće pobjede protiv ekipa Medveščaka i Jolly JBS-a i povele s 1:0. Polufinalni susreti se igraju na dvije pobjede.

  [rezultat zid=105]

  U prvim polufinalnim susretima prvenstva Hrvatske za žene igračice Gospića i Lupice su suvereno upisale domaće pobjede protiv ekipa Medveščaka i Jolly JBS-a i povele s 1:0. Polufinalni susreti se igraju na dvije pobjede.

  Sam početak susreta su malo bolje otvorile gostujuće igračice koje su nakon pet minuta igre imale prednost od 12:7. No tada se i braniteljice naslova bude te u vrlo kratkom roku rade seriju od 13:0 i preokreću prednost na svoju stranu. Chevon Keith je ugradila sedam poena u tu seriju. Do kraja četvrtine nakon pogođenog jednog bacanja Nine Premasunac domaća ekipa postiže sedam poena ( Ivana Jurčević pet, Keith dva) te prvu četvrtinu zaključuju vodstvom 27:13

  Onda je došla druga dionica koja je donijela i rasplet na ovome susretu. Gospićanke su pokazale razliku u kvaliteti i svakom minutom su sve više i više odmicale od gošći. Parcijalni rezultat druge četvrtine je iznosio 31:15 te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 58:28.

  Ni u trećoj četvrtini Medekice nisu uspjele ozbiljnije zaprijetiti. Štoviše, njihov zaostatak je sve više i više rastao. Nakon trećeg perioda semafor je pokazivao 74:38.

  Nikakve razlike nije bilo ni u zadnjem dijelu susreta. Prednost Gospićanki je rasla iz minute u minutu da bi na kraju susreta pokazala ogromnih 90:51.

  Gospićanke su povele s 1:0 i nadaju se da bi već u subotu u Zagrebu mogle privesti polufinalne susrete kraju.

  U pobjedničkim redovima pet igračica je bilo dvoznamenkasto, a među njima se posebno izdvojila Iva Badanjak s 24 poena, dok su joj društvo pravila Monika Bosilj s 15, Emanuela Salopek s 13, Chevon Keith s 12 i Martina Dover s 11 ubačaja. Kod poraženih Ivana Tikvić postigla je 14, a Iva Todorić 11 koševa.

  [rezultat zid =106]

  Prve minute susreta pokazale su da je razlika u kvaliteti u ovom trenutku prevelika i da je samo pitanje s koliko razlike će na kraju slaviti domaća ekipa.

  Tako je već nakon prvih deset minuta semafor pokazivao 39:13, da bi ta prednost do poluvremena ostala ista. Nakon dvadeset minuta igre rezultat je bio 54:2, pa je sve bilo jasno.

  Ni u drugom poluvremenu ništa se nije promijenilo. Lupice su i dalje suvereno gospodarile terenom i povećavale svoju razliku. Na kraju je semafor pokazivao velikih 102:61 u korist favorizirane ekipe.

  U pobjedničkim redovima između šest dvoznamenkastih najefikasnija je bila Mirna Mazić s 19 poena, a uz nju dvoznamenkaste su još bile i Ina Marin (16), Latoya Williams (15), Leilani Mitchell (11) i Ana Čačić i Sena Pavetić s po 10 poena. Kod poraženih Luca Ivanković je postigla 17 koševa, a Antonija Mišura 11.

  zadnje objave