#234

Grafičaru finale Kupa “Krešimir Ćosić” za regiju sjever-istok

Košarkaši Grafičara nastavljaju dominirati u kup natjecanju “Krešimir Ćosić”. Nakon što su prošlog tjedna u finalu regije sjever bili bolji od Podravca iz Virja, u četvrtak navečer je u Ludbregu uvjerljivo svladan i predstavnik istoka, Požega.


Grafičar – Požega 109:82 (26:20, 47:33, 82:57)

Grafičar: Poljak 27, Novak Mario 15, Dijanušić 12, Novak Manuel 11, Štefan 11, Bušić 8, Bačani 7, Novak Matija 6, Siladić 5, Prprović 5, Kokolek 2.

Požega: Abramović 19, Platenik 19, Čališ 18, Rich 10, Leko 6, Štivčić 6, Bilandžija 2, Milevoj 2, Musil-Todorović, Abramović, Raguž.


Gostujući sastav iz Požege parirao je Grafičaru u Ludbregu samo u prvoj četvrtini. Domaći je sastav taj period dobio s šest poena razlike. Razlika je do poluvremena narasla na 14 koševa razlike i bilo je jasno da će gosti u drugom poluvremenu teško pratiti tempo puno bolje kondicijski pripremljenom Grafičaru.

Trener domaćih, Dražen Cesar u prvom je poluvremenu puno rotirao tako da su mu igrači u drugom poluvremenu bili puno odmorniji i svježiji te su mogli nastaviti visokim ritmom. Susret je riješen u trećoj četvrtini koju Grafičar dobiva s 11 koševa viška i odlazi na nedostižnih 25 poena razlike. Posljednja četvrtina opet je otišla na stranu momčadi iz “centra svijeta”, a bila je to ujedno i najizjednačeniji period jer su ga domaćini dobili s dva poena razlike.

Grafičar su do pobjede predvodili Vilim Poljak s 27 poena i Mario Novak-Medo s 15, dok su kod gostiju najbolji bili Leon Abramović i Ivan Platenik s po 19 koševa.

Grafičar natjecanje u kupu nastavlja protiv pobjednika sektora centar, KK “Gorica” iz Velike Gorice, a tko će biti domaćin, te točan termin susreta, znat će se sutra (ponedjeljak) kada će u prostorijama HKS-a biti izvulačenje domaćinstva.

Kako je to izgledalo na susretu Grafičar-Požega koji se igrao pred 300 gledatelja i vatrenih navijača Grafičara, možete vidjeti u galeriji Davora Krleže.

[nggallery id=68]