Zagreb nanio Alkaru prvi domaći poraz

Array

U 7. kolu košarkaške A1 lige u Sinju su svoju utakmicu odigrali domaći Alkar i gostujući Zagreb. Slavili su gosti što je prvi domaći poraz Alkara u ovogodišnjem prvenstvu. Završilo je na kraju 72:60 čime je domaći prvoligaš doživio svoj drugi uzastopni poraz, a Zagrebaši su se sad izjednačili po omjeru sa Zabokom i Kvarnerom.

Domaćini su počeli dobro serijom 7:0 koju prekida Toni Brnas košem u 4. minuti. Alkar je držao vodstvo sve do zadnje minute kada Aljoša Šarac prvo polaganjem, a onda i tricom dovodi Zagreb u prednost 15:14.

Druga četvrtina protječe u egalu sve dok 17 minute kada Zagreb prvo koševima Juraja Segarića (slobodno bacanje i trica) te polaganjem Karla Žganeca. Na kraju perioda Brnas pogađa tricu te tako odvodi Zagreb do najveće prednosti od 10 poena razlike.

Poslije odmora Alkar i dalje ne uspijeva uhvatiti ritam te Alkar na krilima danas odličnih Žganeca i Brnasa odlazi na 15 poena prednosti. Alkar to malo smanjuje pa se koševima Željka Župića ulazi u 3/4 sa istim zaostatkom kao i prije poluvremena, a to je 10 poena prednosti za domaćine

U zadnjem periodu Alkar se budi. Koševima mladoga Martina Bilandžića (prvo polaganje a onda trica) Sinjani se vraćaju na samo 5 poena zaostatka. Ipak Ivan Novačić kod Zagreba tricom i polaganjem ne dopušta daljnje približavanje. No tu nije kraj Ivan Mikulić jedan od rijetkih raspoloženih igrača kod Alkara večeras polaganjem vraća Alkar na samo -4, ali tu staje cjelokupna priča te Zagreb mirno privodi utakmicu kraju.

Kod domaćina najbolji su bili već spomenuti Mikulić 14 poena i Mirko Modrić sa 10. Kod gostiju Brnas i Žganec za 17

U sljedećem kolu Alkar je domaćin Križevcima, dok Zagreb dočekuje Splita.

Related Articles