Helbich: “Prvi put ove sezone smo imali ovakvu podršku na tribinama”

Košarkaši Zadra pobijedili su Split te su izborili finale HT Premijer lige!

Komentar utakmice i najavu finalne serije dao je trener Zadra Srđan Helbich.

“Moram čestitati mojim igračima na pobjedi i moram pohvaliti navijače koji su došli iz Zadra dati nam podršku – prvi put ove sezone smo imali ovako dobru podršku na tribinama i imam potrebu da to pohvalim.

Čestitao bih i ekipi Splita na fer i korektnim utakmicama koje smo odigrali ove sezone, sve su bile na nož, sve su bile na par lopti. Što se tiče same utakmice, imali smo probleme s kontrolom skoka, Splitu smo samo u prvom poluvremenu dozvolili sedam napadačkih skokova i 10 poena iz drugog napada. Na to smo se i spremali, Split je u tome jači od nas, ali u drugom poluvremenu smo to uspjeli iskontrolirati i to nam je donijelo rezultat.”

Buđenje Drežnjaka u drugom poluvremenu?

“Nije mu to prvi put da loše uđe u utakmicu, pa u drugom poluvremenu odigra dobro. Vjerovali smo u njega, malo ga je poremetio i brzi ulazak u probleme sa faulovima. Nije njemu lako igrati protiv fizički dominantnijih igrača i tu se puno potroši u obrani tako da u napadu ponekad ne može dati onoliko koliko se očekuje od njega.”

Došli ste na korak od obrane naslova, Cibona će biti zahtjevan protivnik.

“Cibona je dobra, ima prednost domaćeg terena, konstantno igraju dobro, mlada su ekipa i energetski su možda iznad svih ekipa u ligi. Žao mi je što nemamo dovoljno vremena za pripremu utakmice, imati ćemo jedan regeneracijski trening i jedan trening za pripremu utakmice. Svakako da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo u barem jednoj utakmici u Zagrebu.”

Nadate li se i u Zagrebu podršci Tornada?

“Volio bih da dođu, puno nam je lakše igrati kada nam daju podršku s tribina!”

Related Articles