Helbich više ne računa na Brnasa i Kolovrata?

Array

Imao je priliku u prošlom kolu Osječki sokol povezati dvije pobjede i pobjeći sa začelja prvoligaškog poretka. I pored dobrog napadačkog učinka, nedostajao je onaj obrambeni. Nisu Osječani dobro reagirali nakon skoka u obrani gostiju i kontranapada, a dozvolili su Jollyju dosta prilika za popravni napad nakon njihovog napadačkog skoka.

Trener Zoran Helbich je svjestan da će mu rad na tim nedostacima predstavljati prioritet, a prema informacijama to će provoditi bez Toni Brnasa i Milana Kolovrata.

Toni Brnas nije završio utakmicu protiv Šibenčana na terenu, krajem trećeg dijela igre je zbog nediscipline potjeran u svlačionicu. Kako piše Glas Slavonije Brnas je suspendiran i ne trenira s prvom momčadi, a trener Helbich je prema istom izvoru izjavio nakon utakmice da više ne računa na ovog mladog Vukovarca. Brnas je bivši kadetski i juniorski reprezentativac, a u karijeri je igrao za Cibonu, Zabok i Zadar. U dosadašnjih sedam utakmica odigrao je prosječno 18 minuta uz 10 koševa po utakmici. Ovaj navodni incident desio se u subotu, dan prije tužne obljetnice Vukovara. Prije 21 godinu je Toni, tada još beba, protjeran u progonstvo skupa sa bakom, sestrom, majkom i tisuće drugih sugrađana. Otac mu je završio u logoru iz kojega se vratio nakon par mjeseci. Ime je dobio po Toni Kukoču ,“Zvat će se Toni” , tada je odlučio otac Damir i otišao dalje u obranu grada koji je nažalost uskoro pao.

Dan nakon utakmice sa Šibenčanima, na dan pada Vukovara,  Toni je objavio na svom profilu: “S ponosom u srcu, grčem u želucu, trncima pod kožom i suzom u oku! Hvala vam heroji, hvala ti tata! VUKOVAR.”

Milan Kolovrat, 206 centimetara visoki centar,  prošlo kolo nije bio u sastavu Osječana. Kolovrat je do sada odigrao šest utakmica za Osječki sokol u kojima je prosječno u 13,5 minuta upisivao samo 2,5 skoka po utakmici. U klubu kažu da nisu zadovoljni sa Kolovratovom formom pa ne bi bilo čudno pojavljivanje novog imena na sljedećoj utakmici u Trnskom.

Related Articles