Petak, 30 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  HKS: Finale Cedevita – Cibona tek u utorak!

  Iz hrvatskog košarkaškog saveza stigla je odluka o promjeni termina odigravanja prve finalne utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske između Cedevite i Cibone. I to samo dva dana uoči ranijeg dogovorenog službenog termina. Dakle, umjesto u subotu u 20:30 sati, utakmica će se odigrati u utorak 3. lipnja u 20 sati. Ovakvom odlukom Saveza, u Cedeviti su ostali zatečeni.

  - Advertisement -

  „Neugodno smo iznenađeni novom odlukom Saveza javljenom samo dva dana prije prve finalne utakmice. Objašnjenje je „regularnost natjecanja” i isti uvjeti za nas i Cibonu. Jer smo mi igrali u utorak, a Cibona u srijedu. Novi termin je utorak“, izjavio je direktor Cedevite Krešimir Novosel.

  Po njegovim riječima, Cedevita je ozbiljno pristupila organizaciji prve finalne utakmice i, kao veliki i moderni klub, potrudila se da to bude na jednom visokom nivou. Na kraju, to bi im se moglo obiti o glavu.

  „Mi smo se, shodno unaprijed određenim pravilima i poslanim službenim propozicijama, pripremili za slučaj da Cibona dobije i u Zadru te smo već sinoć aktivirali marketinške akcije za subotnju utakmicu, aktivirali unaprijed dogovorene nastupe plesača, pjevača, light show, dolazak juniorske momčadi i proslavu naslova juniorskih prvaka.“

  Čini se kako je Cedevita ostala usamljena u promociji košarke u Hrvatskoj, toliko apostrofiranoj nakon nastupa reprezentacije na Europskom prvenstvu u Sloveniji.

  „Trudimo se privući publiku i priuštiti joj pravi spektakl, kakav dolikuje finalima. Želimo na sve načine vratiti publiku u dvorane, a to radimo i organizacijom domaćih utakmica izvan Zagreba, kao nedavno u Vukovaru. Sada ćemo sigurno morati platiti i neke penale i stvoriti si dodatne troškove, a i termin u utorak je manje atraktivan od onoga predviđenoga u subotu. Držim da smo oštećeni, ne samo u sportskom smislu, a o nekim koracima izvijestit ćemo nakon sastanka klupske Uprave“, rekao je Novosel.

  I na kraju, istaknimo da, u trenutku pisanja ovog teksta, obavijest o promjeni termina odigravanja prve finalne utakmice nacionalnog prvenstva još uvijek nije objavljena na službenoj web stranici hrvatskog košarkaškog saveza.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE