Utorak, 27 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Hrvata nigdje: Britanci dolaze na europsku košarkašku kartu

  Kako Hrvata nema nigdje na košarkaškoj karti Europe već niz godina, priliku polako koriste neke “nekošarkaške zemlje” gdje se košarka u TV programu pojavi jednom godišnje i gdje su općenito dvoranski sportovi izrazito nepopularni.

  - Advertisement -

  Jedna od takvih je kolijevka nogometa….Britanci, odnosno Englezi će imati prvog predstavnika u europskom natjecanju. Naime, u kvalifikacijama za FIBA-inu Ligu prvaka pojavit će se London Lionsi, klub inače osnovan 1977. godine.

  Zanimljivo, klub je prije par godina preselio u Olimpijski park u Londonu nakon niza selidbi. Upravo je to bila namjera šefa Eurolige Jordija Bertomeua koji za cilj ima dovesti Euroligu u London zbog veličine tržišta. London Lionsi polako ulaze u europsku košarku, iako je tek riječ o kvalifikacijama.

  Zanimljivo je svakako spomenuti kako se u klub “lupaju” značajna sredstva jer nova vlasnička struktura želi da momčad bude konkurentna u Europi. U slučaju da im namjere uspiju, Bertomeu i Euroliga bi uistinu košarku u budućnosti mogla dovesti u London.

  Košarka u Engleskoj je na razini kriketa u Hrvatskoj pa njihova momčad svejedno želi igrati u Europi za koju kažu da je magnet za sponzore i investitore. A u našim krajevima se lideri klubova zadovoljavaju “regionom” i nekakvim lažnim jedinstvom.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE