Hrvatice druge u Marabelli

U posljednjem susretu na turniru u Španjolskoj Marabelli hrvatske reprezentativke su očekivano porazile Nizozemsku.


Hrvatska – Nizozemska 84 : 63 (26:8, 39:40, 50:61)

Hrvatska: Režan 17, Lelas 15, Ciglar 10, Salopek 10, Ivanković 10, Mišura 7, Ivezić 6, Benić 6, Bosilj 3
Nizozemska: Broring 17, De Klejin 10, De Ross 9, Van Grinsven 8, Klein 6, Kooij 3, Van Der Adel 3, Donders 3, Kujit 2, Lighthart 2


Naše cure puno bolje otvaraju susret i činilo se kao da su pitanje pobjednika prelomile u prvoj četvrtini koju su dobile s 26:8.

No to nisu mislile i Nizozemke koje boljom igrom u drugoj dionici kojoj je kumovala i velika crna rupa od strane Hrvatskih igračica dolaze do egala a zatim i do vodstva na poluvremenu.

No nakon sastanka unutar svlačionice na parket izlazi Hrvatska iz prve četvrtine i do kraja susreta lagano odnose prednost na svoju stranu a samim tim i pobjedu.

U našim redovima najefikasnije Marija Režan s17 poena i 9 skokova zatim Ana Lelas s 15 poena, a uz njih još su dvoznamenkaste bile i Iva Ciglar, Emanuela Salopek te Luca Ivanković svaka s po 10 poena, u Nizozemskim redovima jedine dvoznamenkaste su bile Broring sa 17 te De Klejin s 10 poena.

S ovom pobjedom naše cure su zauzele drugo mjesto na turniru s dvije pobjede i jednim porazom. Prva je Španjolska sa sve tri pobjede , treća je Turska, a četvrta Nizozemska.