Hrvatice otvorile turnir pobjedom

Array

U prvom susretu na turniru u Španjolskoj Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija ubilježila je prvu pobjedu.Savladana je jaka reprezentacija Turske rezultatom 70:67.


Hrvatska-Turska 70:67 (10:15, 24:32, 46:51)

Hrvatska: Benić 14, Režan 11, Slišković 10, Lelas 10, Ciglar 8, Ivezić 7, Mišura 6, Ivanković 2, Bosilj 2
Turska: Palazoglu 11, Gunay 11, Canitez 10, Ural 8, Ivegin 7, Tuncluer 5, Daglar 5, Koksal 3, Cakir 2


Naše reprezentativke su vrlo dobrom igrom u drugom poluvremenu, a posebice u posljednjoj četvrtini uspjele nadoknaditi zaostatak te na kraju zasluženo slaviti.

Prvo poluvrijeme je proteklo u boljoj igri Turskih reprezentativki što im je do poluvremena donijelo osam poena prednosti nakon dvadeset minuta igre. U jednom trenutku prednost Turkinja je iznosila i 13 razlike.

No kad su naše reprezentativke košem Marije Režan tri minute prije kraja susreta drugi put prešle u vodstvo od 59:58 (prvi put je bilo u drugoj četvrtini pri rezultatu 16:15), uspjele su u pozitivnom ritmu iznijeti utakmicu do kraja.

Iako su se Turkinje odmakle na 62:59, najprije Ana Lelas pogađa tricu, zatim Iva Ciglar i Jelena Ivezić zabijaju te odvode Hrvatice na 66:62. Palozoglu tricom vraća napetost na što još jednom košem uzvraća Iva Ciglar za 68:65.

Desetak sekundi prije kraja Antonija Mišura pravi faul na Palozoglu koja zabija oba slobodna bacanja da bi na drugoj strani istom mjerom samo pet sekundi prije kraja uzvratila Ciglar. Posljednji pokušaj dalekometne trice od strane Daglar nije našao put do mrežice i tako je slavlje Hrvatskih reprezentativki moglo početi.

Od četiri dvoznamenkaste igračice koliko je imala naša izabrana vrsta najviše je postigla Kristina Benić 14 čemu je pridodala i 9 skokova, Marija Režan je zabila 11, a Ana Lelas i Iva Slišković po 10. Iva Ciglar je u posljednjih minutu i pol postigla 6 od svojih 8 koševa. U turskim redovima dvoznamenkaste su bile Palozoglu i Gunay s 11 poena te Canitez s 10.

Related Articles