Košarka u kolicima: Hrvatska četvrta na turniru u Grčkoj

Hrvatska je porazom završila natjecanje na Europskom prvenstvu Divizije B. U utakmici za treće mjesto bolja je bila Latvija rezultatom 72-49.

Hrvatska je dobro ušla u utakmicu, nakon prvih 10 minuta imalu su i prednost od 3 koša (16-19), no u drugoj četvrtini Latvija serijom 16-5 stvara prvu značajniju prednost. Do poluvremena Hrvatska još drži korak sa Latvijcima – na odmor se otišlo sa zaostatkom od 4 poena (32-28).

U trećoj četvrtini Latvija je održavala prednost od 5-6 poena, no mini-serijom 5-0 odlaze na prvu dvoznamenkastu prednost na utakmici (51-41).

Latvijci su utakmicu prelomili na početku zadnje četvrtine, rade seriju 13-4 te pet i pol minuta prije kraja odlaze na nedostižnih prednost od 19 koševa koju su s lakoćom održali do kraja.

Gabranovs je bio najbolji strijelac susreta sa 22 poena, Demirović je zabio 20 (14 skokova), a Štimac je dodao 15 uz 7 skokova i 6 asistencija.

Dodajmo kako je Ademir Demirović sa 28.5 poena, 16 skokova i 3 ukradene lopte po utakmici bio najbolji strijelac, skakač i kradljivac lopti na turniru, a Ante Štimac je sa 10 asistencija po susretu ponio titulu najboljeg dodavača turnira.

Čestitamo našim dečkima i izborniku Siniši Kuhariću, kao i cijelom stručnom stožeru, na odličnom predstavljanju hrvatske košarkeu kolicima u Grčkoj!

Related Articles