Četvrtak, 28 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Hrvatska poražena u polufinalu

  Hrvatska se nije plasirala u finale Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu.

  - Advertisement -

  U polufinalu je sa rezultatom 86-76 bila bolja reprezentacija Njemačke, sutra ju čeka susret sa Brazilom koji će odlučiti o putniku u Tokio.

  Utakmica je započela sjajnom serijom Maodo Loa koji je sa dvije trice i polaganjem najavio veliku utakmicu i odveo Njemačku na +6 (8-2). Hrvatska preko ŽižićaUkićaBogdanovića radi seriju 6-0 te preuzima vodstvo. Ni jedna ekiap se ne uspjeva znatnije odvojiti – prva četvrtina odlazi na stranu Hrvatske (23-19) uz 13 poena Bojana Bogdanovića, na drugoj strani Maodo Lo je imao 8 poena i 3 asistencije

  U drugoj četvrtini Njemačka se odvaja na +9 (37-28), no naši reprezentativci okreću u višu brzinu te do poluvremena, uz seriju 17-6, vraćaju vodstvo i na poluvrijeme odlaze sa +2 (45-43).

  Obje ekipe ulaze nervozno u treću četvrtinu, u prvih pet minute igre Hrvatska je postigla samo 5, a Njemačka tek 3 poena. Hrvatska se na trenutak odvaja na +8 (60-52) te održavaju tu prednost do isteka 30. minute.

  I onda oped raspad. Četvrta četvrtina naše reprezentacije neodoljivo podsjeća na treću četvrtinu utakmice protiv Tunisa prije samo dva dana. Napad je potpuno stao, Njemačka se razigrala, od Bogdanovića očekujemo da sam rješava utakmicu. U zadnjih 10 minuta Njemačka nas je nadskakala 11-3, dopustili smo im 30 poena, a ponovno je odličan bio Maodo Lo koji je utakmicu zavšio sa 29 poena i 8 asistencija.

  Svoju najbolju utakmicu na turniru odigrao je Bojan Bogdanović. Sa 38 poena srušio je 13 godina star rekord Dirka Nowitzkog koji je na kvalifikacijskom turniru 2008. godine 35 poena zabio Novom Zelandu. Hezonja je dodao 14 (šut 4/12); od ostalih nitko nije zabio preko 6 poena.

  Finale je na rasporedu sutra u 19:30.

   

   

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE