Hrvatska teško poražena od Španjolske, prijeti nam ispadanje!

Hrvatska će preko Estonije tražiti posljednju šansu za ostanak u najvišem rangu europske košarke.

Hrvatska mlada reprezentacija doživjela je poraz od vršnjaka iz Španjolske rezultatom 84-60 u utakmici razigravanja od 9. do 16. mjesta.

Hrvatska je kao i u susretima s Grčkom i Njemačkom bila u utakmici kroz prvo poluvrijeme, no u trećoj četvrtini postigli smo samo četiri poena. Kobne su bile i 23 izgubljene lopte što je Španjolska iskusno iskoristila te stvorila veliku i nedostižnu prednost.

‘Definitivno su za poraz od Španjolske uzrok te izgubljene lopte, to je to što nas prati od početka turnira i sad smo došli u situaciju u kojoj moramo dobiti obje preostale utakmice za ostanak u A diviziji. Problem koji imamo je evidentan, nemamo kontrolu igre, nemamo lopte i jednostavno među igrače se uvukao malo i strah. Imamo dan odmora i pokušat ćemo rekuperirati ekipu maksimalno, pa dobiti Estoniju i onda ćemo vidjeti na koga idemo. Na muci se poznaju junaci, nema odustajanja i idemo napraviti barem taj minimalni cilj da ostanemo kao 13. u diviziji.’ – rekao je izbornik Šarin za Crošarku.

Hrvatska će tako natjecanje nastaviti u razigravanju od 13. do 16. mjesta, protivnik je Estonija, a samo ono 13. mjesto znači ostanak u najvišem rangu europske košarke.

Related Articles