Hrvatska poražena od Njemačke, slijedi nam vrlo važna utakmica!

Hrvatska mlada reprezentacija poražena je u osmini finala od Njemačke rezultatom 87-67. Bio je to sličan susret kao i protiv Grčke gdje je Hrvatska odigrala ravnopravno prvo poluvrijeme, a onda se u nastavku ‘raspala’.

Hrvatska je tako završila svoj put u borbi za naslov prvak Europe te će isti nastaviti u borbi za ostanak, odnosno – pokušat će izbjeći ispadanje u B diviziju.

‘Mislim da smo zakazali karakterno, igrači jednostavno nisu reagirali onako kako sam ja očekivao i uzimam krivnju na sebe jer psihološki su bili totalno van utakmice. Očito je da ih, pogotovo u tom drugom poluvremenu, nismo uspjeli motivirati dovoljno. Ako igrače treba motivirati da igraju za hrvatski dres onda imamo problem.’ – bio je oštar izbornik Šarin.

Pred nama je utakmica protiv Španjolske koja je neočekivano izgubila od Izraela.

‘Pred nama je sljedeća utakmica koja je druga meč lopta za ostanak u diviziji. Imamo Španjolsku koja je izgubila na veliko iznenađenje od Izraela, a ako konačno igrači shvate da se moraju boriti za Hrvatsku onako kako bi i trebali onda možemo nešto i napraviti. Ako budemo opet igrali beskrvno kao danas drugo poluvrijeme onda imamo veliki problem jer porazom ulazimo u te dvije zadnje utakmice gdje samo jedan ostaje u diviziji, a to će nam biti maksimalno teško. Ja sam uvijek u životu optimist tako da ću i sutra napraviti sve što je god moguće s moje trenerske strane i sa strane stručnog stožera da dođemo do te pobjede.’ – zaključio je za kraj.

U razigravanju od 9. do 16. mjesta igramo protiv Španjolske, a slučaju poraza čeka nas utakmica protiv Estonije ili Slovenije. Utakmica je to u kojoj ne smijemo upisati poraz jer bi u tom slučaju definitivno preselili u B diviziju. U slučaju pobjede u toj utakmici očekuje nas susret za 13. mjesto na turniru, ono posljednje koje osigurava ostanak u najvišem rangu natjecanja.

Uskoro opširnije…

Related Articles