Hrvatska uvjerljivo do druge pobjede

Array

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 19 godina očekivano je došla do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj.

Jučerašnji slobodni dan kao da je uspavao momčad Ante Nazora koja je unatoč vodstvu odigrala uvjerljivo najgore poluvrijeme na turniru. Nik Slavica je pokušavao, ali ništa nije ulazilo. Marko Arapović zabio je prva četiri koša reprezentacije i stao, počeo gubiti lopte u čemu mu se pridružio i suigrač iz centarske linije – Ante Toni Žižić. Srećom ni Irancima ništa nije polazilo za rukom pa je tako rezultat 4:3 za naše stajao pune četiri minute na semaforu prije nego Luka Božić pogađa tricu za 7:3.

Ono što nisu uspijevali napadačkom igrom Iranci su nadoknađivali borbenošću. Natjerali su naše mladiće na 14 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu međutim ogromnu razliku u kvaliteti nisu mogli nadoknaditi samo požrtvovnošću na terenu.

Nakon velikog odmora naši se vraćaju puno razigraniji i vrlo brzo stvaraju oveću prednost dopuštajući Irancima samo 7 koševa u trećoj četvrtini. Nažalost nakon jednog zakucavanja na početku treće četvrtine Žižić se primio za trbuh, odšetao do klupe i više se nije vraćao na parket. Što je posrijedi još nije poznato, no kako nesreća voli dolaziti u paru ne bi bilo čudno da je i on gotov do kraja prvenstva.

Zamijenio ga je Ivica Zubac i odigrao odličnu partiju. U posljednjoj četvrtini Hrvatska je još više zatvorila prilaze košu dopustivši Iranu samo 5 poena od kojih su tri bila iz slobodnih bacanja.

Zubac je na kraju bio najbolji pojedinac u našim redovima sa 20 koševa i 7 skokova. Ivan Majcunić, Luka Božić i Ivan Karačić ubacili su po 11, Borna Kapusta upisao je 4 koša i 12 asistencija, a Marko Arapović 6 koševa i 12 asistencija.

Ovom pobjedom Hrvatska je osigurala drugo mjesto u skupini pa ih sutra u kvalifikacijama za četvrtfinale očekuje susret protiv Kine koja je danas umalo iznenadila Tursku.

U-19 Hrvatska – U-19 Iran 86:36 (17:13; 33:24; 58:31)

U-19 Hrvatska: B. Kapusta 4 (12 asistencija), G. Filipović 4, I. Majcunić 11, R. Badžim 9, L. Božić 11, I. Vraneš 0, N. Slavica 4, A. Žižić 6, I. Zubac 20, I Karačić 11, M. Arapović (c) 6.

U-19 Iran: M. Mehr, A. Soroodi 0, N. Rezaeifar 10, A. Allahverdi 4, M. Yousof Vand (c) 4, A. Nasiririneh, M. Rezaei 1, M. Jafari 2, S. Monji 4, D. Der Ghokasian 8, M. Sheikhi 3, A. Azari 0.

Related Articles