Hrvatski trojac u Slovačkoj osvojio Kup

Array

Protekli vikend u Slovačkoj se nije igralo prvenstvo već završnica Kupa. Iznenađujući pobjednik je momčad Iskre Svit. Ono što je zanimljivo da je ta momčad “obojena” u kockice, a zlatom su se okitila tri Hrvata: trener Rudolf Jugo te igrači Saša Janković i Andrija Hrkač. Do nedavno su tu bila još dva naša igrača, Željko Novak i Ivica Cvitanović, ali su napustili klub.

U četvrtfinalu Iskra je iznenađujuće lako svladala Prievidzu za koju također nastupaju dva Hrvata, Marko Batina i Dražen Klarić, a vodi ih naš trener, Krunoslav Krajnović. Pobjeda rezultatom 78:58 značila je polufinale protiv vodeće momčadi prvenstva i domaćina Inter Bratislave.

U polufinalu je slijedila drama. U napetoj završnici momčad Rudolfa Juga svladala je domaćina uz 14 poena Jankovića i šest Hrkača te se plasirala u finale gdje je čekala Nitra Svena Smajlagića. Na krilima dvije velike pobjede pala je i Nitra rezultatom 82:74 za prvi trofej u sezoni. Janković je ponovno bio odličan s 14 poena, a Hrkač se nije upisao u strijelce. Za Nitru najefikasniji je bio Smajlagić sa 17.

Nakon prospavane noći javio Janković nam je ispričao dojmove.

U tri dana smo pobijedili tri ekipe koje su trenutačno na prva tri mjesta u ligi. Mislim da smo time posve zasluženo osvojili Kup. Pogotovo ako se uzme u obzir da smo u polufinalu pobijedili domaćina koji je aktualni prvak i vodeći u prvenstvu. Uz nas igrače, najveću zaslugu ima i trener Jugo koji je svojim dolaskom u Svit posložio i podigao ekipu na jedan novi nivo. Sada nam slijedi play-off i nadam se borbi za medalju, a možda čak i naslov prvaka.

Što se tiče mene, nakon nastupa na All-Staru, osvajanja trica i sada osvojenog Kupa, slobodno mogu reći da mi je ovo najbolja sezona u karijeri. Nadam se da ćemo uz malo sreće sve to okruniti naslovom prvaka.

Četvrtfinale
Prievidza – Iskra Svit 58:78 (Batina 5 p, Klarić 9 p; Janković 9 p, Hrkač 7 p)
Komarno – Handlova 78:63
Nitra – Banska Bystrica 93:77 (Smajlagić (Nit) – 24 p)
Inter Bratislava – Levice 106:46

Polufinale
Inter Bratislava – Iskra Svit 86:87 (Janković (Isk) – 14 p, Hrkač (Isk) 6 p)
Nitra – Komarno 94:73 (Sven Smajlagić (Nit) – 20 p)

Finale
Iskra Svit – Nitra (Janković 14 p, Hrkač; Smajlagić 17 p)

Related Articles