#234

Hrvoje Vlašić: Nismo se držali zadanih pravila

Nakon poraza Zadra od Mega Vizure rezultatom 75:81, na press konferenciji nakon susreta izjave su dali treneri obiju momčadi, kao i igrači Vasilije Micić i Toni Prostran.

Najbolji strijelac gostujuće momčadi bio je mladi Micić sa svojih 17 koševa. Istaknuo je on značaj večerašnje pobjede za svoju ekipu.

Jako bitna i velika pobjeda za nas. Startali smo jako loše, s tri poraza, pobijedili smo u prošloj utakmici Krku, vjerojatno za neke pomalo iznenađujuće, međutim, ovom pobjedom smo potvrdili da posjedujemo jako visoku kvalitetu i da možemo puno toga napraviti u ovoj ligi.

Kako kaže, strpljivost ih je dovela do pobjede.

Tijekom čitavog susreta smo gubili ali vjerovali smo u pobjedu i igrali strpljivo svih 40 minuta. Kao što znate, mi smo najmlađa momčad prvenstva i morali smo izdržati tih 40 minuta te mislim da nam se taj trud isplatio na kraju. Čestitao bih svojim suigračima na ogromnoj pobjedi i protivničkim igračima na fer i korektnoj igri te im želim puno uspjeha u nastavku natjecanja.

Sljedeći je pred mikfrone stao Toni Prostran, koji nije krio razočaranje pristiglo porazom.

Prvo bih čestitao igračima Mega Vizure na pobjedi. Što reći o utakmici? Jako je teško sad pet minuta nakon njenog kraja bilo što pametno reći. Šutalo je odigrao odličnu utakmicu, kao i Batur, dok smo mi ostali podbacili, počevši od mene.

Kako god, on posjeduje optimizam vezan za nastavak ABA lige te se nada promjeni ritma počevši od sljedećeg tjedna.

Nažalost nismo došli do jako bitne pobjede za nas, ali od ponedjeljka počinje nova faza treniranja, moramo svi podignuti glave i jedino nas to može odvesti na pravi put. Ne smijemo klonuti nakon poraza, već se moramo dizati. Nadam se da je ovaj jako loš period iza nas gotov, te da od ponedjeljka krećemo iznova, nadam se da ćemo se vratiti pobjedom i izboriti ostanak u ligi.

Trener Mega Vizure Dejan Milojević istaknuo je pobjedu protiv Krke iz Novog mesta kao ključni trenutak na psihološkom planu svojih igrača.

Po meni je pobjeda protiv Krke bila prekretnica u glavama mojih igrača, da shvate da su dovoljno kvalitetni da mogu odigrati ABA ligu na nivou konkurentnosti koji donosi pobjede. Prve tri utakmice smo imali jako težak raspored i jako kvalitetne protivnike, Cedevitu, Partizan i Igokeu. Te momčadi su sigurno malo impresionirale moje igrače i nismo igrali na nivou na kojem realno možemo igrati. Međutim, protiv Krke su neke stvari došle na svoje mjesto i to se odrazilo i na večerašnju utakmicu gdje je Zadar imao svoje dobre trenutke te ponekad i osam do deset koševa prednosti a mi nismo gubili glavu i uspjeli smo se vratiti.

Smatra da je njegova momčad večeras odigrala dobru obranu, te kako jedan igrač ne može donijeti pobjedu, što je večeras bio slučaj kod Zadra.

Čekali smo svoju šansu, igrali smo prilično kvalitetnu obranu čitavu utakmicu. Šutalo je „iskočio“, no bitna je čitava momčad a ne jedan igrač. Često u tim trenucima kad se jedan igrač istakne, ostali posustanu pa onda kada je to potrebno ne postoji netko drugi koji bi mogao riješiti susret, osim Šutala u ovom slučaju, a njemu bih htio čestitati na izvanrednoj utakmici.

Također, Milojević gaji visoka očekivanja te vidi svoju momčad kao potencijalno nepobjedivu.

Moji momci pokazali su veliko srce večeras i ova će nam pobjeda puno značiti u nastavku prvenstva ne bi li odigrali hrabro i bili u stanju pobjediti apsolutno svakog.

Hrvoje Vlašić itekako je svjestan svih prijetnji koje su postojale od strane srpske momčadi, ali i generalne situacije u kojoj se sad KK Zadar nalazi.

Evo nakon petog kola već smo ušli u veliki problem i jako lošu situaciju, nastalu za nas ovim porazom. Rekao sam u najavi utakmice utakmice da ni 10 koševa razlike u utakmici nije dovoljno jer Mega Vizura lako odlazi u rezultatski minus ali se i lako vraća nazad. Na to sam upozoravao cijelo vrijeme.

Kao i suparnički trener, istaknuo je i on kvalitetnu obranu Mega Vizure, a osim toga i lošu obranu Zadra.

Druga stvar vezana za njih je timska obrana koja nam je danas apsolutno razbila unutarnju igru; suradnju visokih igrača, te tu napravila velike probleme. Previše toga je išlo na vanjsku igru i na Šutala koji nas je sam držao u igri, ali na kraju smo najveće probleme napravili sami sebi lošom obranom, gdje smo dozvolili Miciću lagane prodore kao i igru dva na dva protivničke ekipe, gdje smo se loše branili od šuteva, a i kad bi oni promašili, ostvarivali su skok u napadu.

Što se obrane tiče, Vlašić ističe kako su domaći igrači podbacili u sva tri segmenta dogovorenih defanzivnih solucija.

Nismo se držali nikakvih pravila, nivo obrane nam je pao u tom dijelu šuta za tri poena, kao i sa prodorima te skokom u napadu. Možete nešto žrtvovati u tom dijelu igre, međutim, mi smo krenuli držati se jednog dogovora, no na kraju smo podbacili u sva tri segmenta obrane. Osim toga, dosta smo konfuzno izgledali u završnici.

Za kraj, osvrnuo se na problem “širenja reketa”.

Meni je žao što je to sve ispalo na taj način. Vidimo da se i od početka sezone ponavlja situacija u kojoj postajemo svjesni koliko znače visoki igrači koji mogu raširiti reket te time puno olakšati igru vanjskim igračima, onima s loptom a i ostalima. Kod nas je taj problem evidentan od početka, no tako je – kako je, u situaciji smo u kojoj jesmo i moramo se vaditi iz toga.