KK Diadora Zadar prekinula suradnju sa Zadrom zbog povrede ugovora

KK Diadora i Zadar više neće surađivati.

KK Diadora Zadar izdala je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

ovim putem izvješćujemo zainteresiranu javnost da je KK Diadora s danom 30.08.2023. jednostrano raskinula Sporazum o suradnji s KK Zadar.

Naime, odgovorne osobe u KK Zadar su počinile teške povrede obveza koje su preuzele u tom Sporazumu o suradnji na način da su najperspektivnije mlade igrače KK Zadra koji nisu odabrani u prvu razvojnu momčad KK Zadra umjesto KK Diadori, sukladno pisanom dogovoru (obvezi), ustupili trećim klubovima, a da o tome nisu ni pokušali iskomunicirati s KK Diadorom sukladno Sporazumu.

Navedeno osim što predstavlja grubo kršenje Sporazuma jest i osobito teško izigravanje ranije postignutog ljudskog dogovora na štetu KK Diadore uslijed kojih je i narušen međusobni odnos povjerenja između rukovodećih osoba oba kluba pa je KK Diadora bila primorana raskinuti navedeni Sporazum o suradnji.

Radi otklanjanja mogućnosti zlonamjernog i iskrivljenog tumačenja gore napisanog držimo bitnim istaknuti da ništa od gore ili u nastavku navedenog nije usmjereno protiv KK Zadra, već isključivo protiv određenih rukovodećih osoba KK Zadra kojima su savjesnost i poštenje te tek šture riječi, a nikako načela kojima bi se trebali voditi prlikom svog djelovanja, a poglavito ispunjavanja obveza koje su samostalno preuzeli.

[E MOJ RAJKO, CRNI RAJKO – OD KUD VITAR PUŠE RAJKO?]

Većini čitatelja ovog očitovanja zasigurno nije jasno kako to da si Rajko unutar 5 mjeseci (razdoblje od tvog odlaska iz KK Zadra pa do mesijanskog povratka u KK Zadar) promijenio stavove o KK Zadru, odnosno da sada imaš i ne libiš se komunicirati stavove dijametralno suprotne od onih koje si komunicirao u vrijeme kada si odlazio iz KK Zadra, iako se ništa organizacijski u tom razdoblju nije promijenilo u KK Zadru?

POŠTO OBRAZ RAJKO?

Tako si u intervjuu nakon odlaska iz KK Zadar od 15.02.2023. izjavio: “U klubu već dugo vlada nered zasitio sam se negativnosti kojoj nisam vidio kraja” (https://sport023.hr/2023/02/15/odlazak-nakon-13-godina-rajko-vidakovic-se-emotivnim-pismom-oprostio-od-kosarkaskog-kluba-zadar/), a da bi 17.07.2023. u intervjuu nakon iznenadnog povratka u KK Zadar u ponovnom intervjuu izjavio da je KK Zadar: “Najbolje organizirani pogon u Republici Hrvatskoj” (https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/sport/rajko-vidakovic-nakon-povratka-u-klub-stvorit-cemo-uvjete-zbog-kojih-mladi-igraci-nece-imati-potrebu-odlaziti-nigdje-izvan-zadra-1307419)

Kako to da si nakon odlaska javno izjavio da je tvoja pogreška što nisi otišao ranije i potražio sreću drugdje, a nakon povratka u KK Zadar izjavio u kontekstu sprječavanja budućih masovnih odlazaka mladih igrača da je: „U svemu tome ključno strpljenje (roditelja i igrača opa) i povjerenje u stručni rad kluba„

Dakle, u samo 150 dana dijametralno si promijenio mišljenje o Klubu, a što nisi bio u stanju nijednom prethodnih 13 godina iako je činjenica da se u KK Zadru svo to vrijeme nisu dogodile ama baš nikakve strukturne promjene. Dapače, sve je ostalo isto.

Što je uzrok znaš samo ti… Ili barem misliš da znaš samo ti…

I ptice na grani u Gradu znaju da si se u KK Zadar vratio na poziv predsjednika NO-a Dina Martinovića, kojeg se slobodno može preimenovati u „kako vitar puše“, a koji je po direktivi i u maniri vjernog poslušnika izvršio višu vanklupsku naredbu vraćajući tebe u KK Zadar, a prethodno vršeći pritisak na sva legitimna tijela KK Zadra da se dozvoli tvoj povratak.

Nemojmo se lagat, KK Zadar je od dana tvog odlaska pa do dana tvog povratka organizacijski i u svakom drugom smislu ostao isti. Štoviše, KK Zadar je isti svih 13 godina koje si u njemu proveo i u kojem si prošao sve funkcije od prvog trenera seniora do trenera juniora pa sad do voditelja omladinskog pogona.

Međutim, ti znaš, KK Zadar zna, Grad zna, da si u KK Zadru sve do svog odlaska bio radnik koji se držao po strani, šuteći kao zaliven, nikad apostrofirajući anomalije unutar kluba koje su te dovele do toga da negativnostima nevidiš kraj, kako si sam priznao, ali eto dar govora si dobio tek prije 5 mjeseci kad si sreću išao potražiti negdje drugdje.

Zašto je to tako, što se IPAK promijenilo Rajko?

Rajko promijenila te/se tvoja sad puno izdašnija plaća i tvoja nova radna pozicija te si, uz potporu tajne uprave KK Zadra koju nonšalatno izigrava Dino Martinović tzv. „kako vitar puše“, napokon pokaza svoje pravo lice.

Jedne lažeš, drugima otimaš igrače, a sa trećima spletkariš…

Nije to lipo Rajko…

Puna su ti usta bila zadarske dice kad si odlazio (portal Sport023). Imenima i prezimenima si ih nabrajao, a onda kad si došao u priliku da ih zadržiš, sačuvaš ili barem javno obraniš opet si naglo zašutio kao svih 13 godina prije i posta onaj stari Rajko koji je promijenio temu i zatvorio vrata za njima koda ih nikad nije ni bilo.

I ti bi trebao biti taj “neki novi vitar koji puše” kako je tvoj povratak najavio i obrazložio veliki PR stručnjak i tvoj vjetroviti šef na službenim stranicama kluba?!

Odgovor prepuštamo drugima, na vama je sada red.

Natjerali smo vas sve za isti stol i to smatrajte našom najvećom pobjedom!

Mi u KK Diadora nastavljamo dalje onako kako jedino znamo, sami i svoji i pri tom #NikadJači.

Za kraj, koristimo priliku da čestitamo našim kolegama iz Puntamike na angažmanu novog voditelja škole košarke.

Related Articles