Igrači Zadra u Štrajku

Array

Sve je manje prostora, i vremena, za rješavanjem problema u Košarkaškom klubu Zadar. Čini se da je financijska kriza na svom vrhuncu. Račun kluba još nije deblokiran, plaće se ne isplaćuju i igrači su odlučili prestati trenirati.

Kako piše portal eZadar, sedam igrača je u štrajku, nekima nije isplaćeno do devet plaća. Na jutrošnjem su treningu prisutni bili Ive Ivanov, Franko Šango, Henrik Širko, Lovre Bašić, Ivan Vraneš, Mario Špaleta, Marko Jurica i Ivan Donat Milin.

Košarkaši koji su u štrajku izdali su službeno priopćenje:

Većina nas nije dobila sedam plaća, a neki i devet. Nitko iz kluba nam se nije obratio već četiri mjeseca. Smatramo da je ovo jedini način da se sazna da o igračima nitko ne vodi računa ni jedan posto, dok mi svoj posao radimo maksimalno predano i profesionalno od prvog dana priprema, što se vidi i po rezultatima i stanju na tablici. Već mjesecima se borimo i dajemo sve od sebe, unatoč teškoj situaciji, ali jednostavno došlo je do trenutka kada više ne možemo.

Sve u svemu, situacija je krajnje neizvjesna, a nad klubom se ponovno nadvila ona riječ koju svi odbijaju izgovoriti – stečaj.

Related Articles