A2 Zapad: Škrljevo prvak, po treći puta u borbu za A1

Array

Debi Aramisa Naglića na klupi Škrljeva u derbiju protiv Crikvenice završio je na najbolji mogući način. Škrljevčani su nanijeli prvi poraz Kircima na njihovom parketu i sasvim je jasno da će Škrljevo obraniti titulu prvaka lige i po treći puta zaredom upustiti se u A1 kvalifikacije.

Bit će to, nadamo se, treća uzastopna godina naših nastojanja da se kroz kvalifikacije domognemo A-1 lige. U protekle dvije sezone kvalitetno smo snimili kadar i na pravi se način uvjerili u snagu kvalifikacija. U prvom smo pokušaju za nekoliko poena bili slabiji od Križevaca, lani smo u Kaštel Sućurcu bili prvoligaši do 35. minute utakmice da bi na kraju završili na trećem mjestu u skupini, čak i izvan doigravanja. O svemu će, siguran sam, i ove sezone odlučivati nijanse, Škrljevo je kroz protekle nastupe u kvalifikacijama pokazalo koliko je blizu elitnog ranga, nadam se da ćemo ove godine konačno i napraviti toliko željeni iskorak – rekao je za SportCom predsjednik Škrljeva Vice Sep. Ipak, Sep poziva na oprez jer im za potvrdu titule treba još jedna pobjeda.

Treba poštivati i druge protivnike, jasno da nećemo još govoriti kako smo uzeli titulu kad to nismo učinili. Treba maksimalno ozbiljno shvatiti preostale obveze, posebice ovu s Kraljevicom. Svako opuštanje moglo bi imati negativan odraz po rezultat, a to je nešto što nam u ovim trenucima najmanje treba. Do kraja lige ćemo se konsolidirati i ponovno ući u kolotečinu s koje nas je izbacio poraz od Stoje.

Prvi cilj Nagličeve momčadi je bio obraniti 15 koševa iz prve utakmice. Krenuli su sa 5:0, a do poluvremena se ona povećala na +14. Domaćin ipak u posljednjoj četvrtini sustiže rezultat i tri minute prije kraja smanjuju na -5 i dižu svoje navijače na noge. Ipak, gosti imaju iskustva za privesti ovakvu utakmicu kraju.

Junior Sandro Bjelanović sa 17 ubačaja bio je najučinkovitiji u pobjedničkom sastavu, Marin Modić je dodao 15, Josip Surina 14, a Luka Prostran 13 (na fotografiji). Marko Benić (28) i Komadina (21) su predvodili Crikvenicu.

Fešta se sprema u posljednjem kolu protiv Pule, na nju je pozvan i bivši trener Zoran Dragojević: Hvala Zoranu Dragojeviću na svim rezultatima koje je ostvario na mjestu prvog trenera, na trofejima, prijateljstvu i predivnim godinama u kojima smo surađivali. Bit će i ova titula, treća zaredom također njegova – izjavio je za Sportcom prvi čovjek kluba.

U ostalim susretima 19. kola Karlovac (Josipović 20, Beber 19, Razumić 17) je s 80:64 savladao Kastav (Barnjak 20), Pula (Starčević 17, Krizman i Radunić 16) je bila bolja od Zameta (Vukić 33) 76:65, Jadranka (Kremenović 25, Kovačević 21) je slavila u Kraljevici, a Labin (Gligorović 28) je dobio Ghiu Staff 79:66.

Stoja i Rovinj igraju večeras.

Related Articles