Igrači Zadra u štrajku do isplate zaostalih plaća

Array

Seniorska momčad Košarkaškog kluba Zadar danas je prestala s treninzima, te počela štrajk, uzrokovan višemjesečnim dugovanjima. Razloge je za Zadarski List objasnio kapetan Ive Ivanov.

“Odlučili smo štrajkati zbog toga što nam nisu isplaćene plaće još od prošle sezone. Nekim igračima je klub dužan tri, nekima i više plaća, ovisno o tome kada su potpisali ugovor. Cijelo ljeto čekamo, stalno nam govore „idući tjedan, idući tjedan”, međutim, nama igračima je toga više dosta. Odlučili smo tome pokušati stati na kraj. Od danas smo u štrajku. Imamo podršku trenera i direktora kluba, koji nas u potpunosti razumiju. Individualni treninzi će se i dalje održavati na Višnjiku za igrače koji još nisu potpisali ugovor i strance, kojima klub još ništa nije dužan.”

Osim Ivanova, u štrajku su i Ante Delaš, Šime Olivari, Ivan Batur, Franko Šango, Marko Ramljak, te Ante Smolić, koji imaju punu potporu ostalih suigrača, stručnog stožera i sportskog direktora.

“Uprava zna o čemu se radi i obećali su nam da će uplata biti ovaj tjedan. Kada se to dogodi, nadam se što prije, počet ćemo dalje normalno raditi. Do tada ćemo trenirati sami za sebe. Trener je rekao da, pošto nismo svi zajedno, nećemo ništa raditi na taktici. Prava smo momčad, moramo biti svi kao jedan i tako će biti i u ovoj situaciji. Oni koji nemaju ugovor, radit će individualno, mi ostali ćemo na svoj način i to je to. Jako nam je žao što je došlo do svega ovoga, ali tome se jednostavno mora stati na kraj” istaknuo je Ivanov.

Novonastalu situaciju komentirao je i Branko Skroče, sportski direktor, koji je bezbroj puta naglašavao kako je osnovni preduvjet za slaganje momčadi za novu sezonu, rješavanje dugova iz prošle. No, to se nije ostvarilo i tako se došlo u ovu poprilično dramatičnu situaciju. Do početka povratničke sezone u ABA ligu ostalo je manje od mjesec dana, posla je još jako puno, što je pokazala i posljednja pripremna utakmica, a momčad je u štrajku.

“Nisam iznenađen tim potezom. Dapače, upozoravam na to već mjesecima. Klub nije ispoštovao ono što piše u ugovorima, predugo se čeka i jednostavno se ne može nastaviti na ovakav način. Dugo slušamo obećanja da će se nešto riješiti, ali ništa od toga. A ja nemam kesu koju bi samo odriješio. Nismo dobili novac koji smo trebali dobiti, prije svega od Grada i nemamo čime platiti igrače. A oni više ne mogu izdržati. Jednostavno nemaju za osnovne životne potrebe, stan i hranu. Ljudi su na rubu bankrota, ne mislim samo na igrače, nego i na zaposlenike kluba. Zahvaljujem im se na dosadašnjem strpljenju, ali u ovom trenutku ne znam kako će i kada ovo završiti” kazao je Skroče.

A što će reći uprava kluba, vidjet ćemo sutra, na dan kada počinje vrlo važan četvrti krug preoblikovanja.

Related Articles