Petak, 25 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Ima li kraja nedaćama na Gripama?!

  Kao što je već poznato, košarkaški klub Split je ove sezone počeo s procesom preoblikovanja. Nikola Vujčić se još prošle godine vratio u Split i preuzeo funkciju igrača-sportskog direktora. Zatekao je klub u problemima i izgleda da im nema kraja.

  Mnogi su kritizirali Vuju da stalno kuka, da nije ništa postigao. Dojma smo da je i Vujčić polako na izmaku snaga. Nedavno na press konferencije pred utakmicu s Cedevitom Vujčić je vrlo emotivno rekao tko je kriv što se proces preoblikovanja nije završio. Pitao se tko koči Split? I priznao je da su to oni koji se ulizuju splitskom gradonačelniku. Kazao je da je odlaskom Anđelke Visković iz gradske uprave sve palo u vodu.

  No, dan nakon što je “puknuo”, Vujo se zahvalio gradonačelniku na kupnji dionica u četvrtom upisnom krugu. A i ne tako davno je također rekao da mu je pomalo dosta svega. Iznenada je promijenio ploču, ali imamo li pravo, ne samo mi, nego i ostali mediji kritirati Vujčića? Možemo li se zamisliti na njegovom mjestu s njegovim problemima?

  Isto tako treba priznati da bi klub, koji je proglašem najboljim klubom 20. stoljeća, odavno propao da se nije ukazao upravo Nikola Vujčić. U funkciji sportskog direktora splitskog kluba Vujčić se potpuno predao poslu i nije obećavao nemoguće. Dobro se krenulo, i rezultatski i administrativno, no brzo je sve počelo padati. Problemi se nisu prestajali pojavljivati, od ozljeda od problema s preoblikovanjem, neisplatom plaća do trovanja momčadi hranom za vrijeme gostovanja u Osijeku.

  Vujo je i priznao da je uspio odgoditi u HEP-u isključenje struje za dva tjedna. Vidi se da je umoran od svega, što je i potvrdio nedavno. Treba priznati, Vujo je puno radio, a tko radi taj i griješi. Nekad je znao reći i više nego što je trebao. Ali treba također kazati da je zaslužan što se košarka na Gripama, barem još dva tjedna, neće igrati u mraku.

  zadnje objave