Srijeda, 4 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Ima li na Gripama svjetla na kraju tunela?

  Ovih dana kruže informacije o potencijalnim investitorima koji su voljni pomoći, sponzorirati, preuzeti, posrnulog košarkaškog velikana. Ostaje za vidjeti koliko su ti investitori ozbiljni i koja im je namjera. Grad Split je većinski vlasnik kluba koji je u velikim problemima, dugovi su ogromni, čak i direktori podnose ostavke kao na traci (promijenili čak 3 ove sezone).

  - Advertisement -

  Prvi investitor koji se pojavio u splitskoj priči je njemački Turčin Burak Canboy. Njemački poduzetnik vlasnik je poznate računalne kompanije (WinRaR). Poslao je čak i pisma namjere u gradsku upravu. Gradonačelnik pak poručuje da je zanimljiv svatko tko je pokaže interes za ulaganje i bilo kakvu pomoć klubu. Navodno bi ubrzo trebalo doći do sastanka između investitora i gradonačelnika. Canboy djeluje ozbiljno, angažirao je čak i poznatog splitskog odvjetnika Matu Peroša koji će štititi njegove interese u gradu. Poznat je kao košarkaški zaljubljenik te je upoznat sa situacijom u splitskom klubu. Također već par godina potpomaže mlađe uzraste košarkaškog kluba Mislav iz Podstrane.

  Robert Andrijić predstavljen je kao novi direktor kluba. Zamijenit će Metoda Jurića Šoltu koji je nedavno podnio neopozivu ostavku. Ozren Buzančić, inače sportski savjetnik splitskog gradonačelnika, predstavio je novog direktora te je na predstavljanju poručio kako su dva investitora zainteresirani za  KK Split. Osim Canboya, za klub je navodno zainteresiran i Modi Grosso. Riječ je o građevinskoj kompaniji koja ima sjedište u Mađarskoj, a žele ulagati na principu javno – privatnog partnerstva. Navodno bi i izgradili novu dvoranu s pet, šest tisuća sjedećih mjesta te jedan sportski kompleks s popratnim sadržajima. Poznato je da su zakazali sastanak s gradskom upravom krajem svibnja gdje će detaljnije otkriti plan i način na koji žele pomoći klubu.

  Lijepa priča u teoriji, zar ne? Nadajmo se da se neće ponoviti ista stvar kao što je bilo ljetos s Hajdukom kada su se pojavili američki investitori. No, posljednjih godina, mjeseci, tjedana previše je stvari bilo negativno pa nećemo biti pesimistični. Istina, klubu prijeti stečaj i ukoliko ne uđe neki investitor, spasa jednostavno nema. Pitanja je mnogo. Koliko su zapravo ozbiljni potencijalni ulagači? Koliko su spremni klubu pomoći političari i gradsko vijeće određenim odlukama? Kako će se riješiti nagomilani dugovi?

  Nitko ne bi bio sretniji od navijača najboljeg košarkaškog kluba 20. stoljeća da jedan ponos i brand grada ponovno ustane i probudi se iz „kliničke smrti“. To bi možda pomoglo i samoj hrvatskoj košarci da se vrati gdje je nekoć bila. Važno je da se klub što prije oporavi (oslobodi) od dugova jer pomalo paradoksalno zvuči da je u blokadi klub koji je smješten u splitskoj Ulici slobode.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE