Intervju: Dina Šesnić – Hrvatica na privremenom radu u Češkoj

Array

Daleko od hrvatske košarkaške javnosti smjestila se  Dina Šesnić koja svoj kruh zarađuje u češkom klubu SK Noem Arch Brno.

Dina je uhvatila par minuta slobodnog vremena i odgovorila na poneko pitanje za portal Crosarka.

Na samom početku razgovora naša igračica je rekla nešto o svom dosadašnjem košarkaškom putu.

Košarku sam počela trenirati s 13 godina u Žkk ” Supetar” na Braču, tada jedinom ženskom sportskom klubu pa odabir sporta i nije bio tako težak. Odlaskom u srednju školu u Split nastavila sam trenirati u Žkk ” Split ” ,a nakon toga provela sam četiri uspješne sezone u Žkk ” Studenac ” iz Omiša, koji je u tom razdoblju bio među četiri najbolja kluba u Hrvatskoj.

Dina je pokazala kako se uz žensku košarku može uspješno graditi i akademski život.

U međuvremenu sam završila preddiplomski studij na kineziološkom fakultetu i tada mi se pružila prilika okušati u beogradskom Žkk ” Partizan “. Bio je to logičan slijed jer se radilo o klubu koji je nastupao u Eurokupu te regionalnoj ligi i prvenstvu Srbije koje smo i osvojili. Sezona u Partizanu bila je za mene novo iskustvo koje je zahtijevalo puno rada, truda i sazrijevanje u igračkom i privatnom smislu. Sezonu prije dolaska u Češku provela sam u Vojvodini iz Novog Sada.

Kratko smo se dotakli i ove sezone.

Klub za kojeg trenutno nastupam ” Noem Arch ” Brno natječe se u prvoj Češkoj ligi. Ekipa je posložena ove sezone, tu su uglavnom domaće igračice uz nas nekoliko iz naše regije, a ambicije kluba za ovu sezonu su plasman u Extra ligu.

O svojim igrama ne otkriva puno ali na tu temu kaže:

Uvijek sam kritična prema svojoj igri ali to mi je poticaj za dalje treniranje.

A o možebitnom povratku u hrvatsku žensku košarku

Za sada nemam određen plan, ali nadam se da će se u skoroj budućnosti stanje u Hrvatskoj košarci popraviti i da će biti još prilike.

I za sami kraj razgovora Dina je spomenula gdje se vidi u budućnosti.

Ne znam,na farmi, na bračkim proplancima , život u skladu sa prirodom ali svakako i uz sport (ha ha).

Portal Crosarka se želi zahvaliti Dini Šesnić na ovom razgovoru te joj poželjeti puno sreće u daljnjoj karijeri.

Related Articles