Intervju: Vladimir Mihailović – crnogorski nebeski letač

Array

Donosimo vam intervju s Vladimirom Mihailovićem, dvadesettrogodišnjim bek-šuterom podgoričke Budućnosti i reprezentativcem Crne Gore, koji je poznat kao obrambeni specijalac, ali nije mu strano ni zatrpavanje protivničkog koša što je ove sezone pokazao s po 23 koša u gostima kod Szolnokija i Mege Vizure. Krasi ga i izrazita skočnost u što se možete uvjeriti u priloženom videu.

Za početak nam reci kada i gdje si započeo s bavljenjem košarkom?

Počeo sam vrlo rano, u sedmoj godini života u rodnom Ulcinju i tadašnjem klubu KK Jadran. Nakon završetka osnovne škole prešao sam u Mornar iz Bara gdje sam proveo pet godina. Uslijedilo je Europsko prvenstvo U20 u Hrvatskoj na kojem sam eksplodirao i napravio najveći iskorak u karijeri te potom potpisao za Budućnost i zaslužio mjesto u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore.

Ove sezone čitava je regija saznala za tebe zahvaljujući odličnim igrama, dojam je da si najbolje odigrao jesenski dio, a iza Nove godine uslijedio je lagani pad forme. Koliko si zadovoljan ovom sezonom i koja ti je najdraža ostvarena pobjeda?

Pa da, svakako, jako sam zadovoljan sezonom, bilo je jako puno dobrih utakmica, bili smo i vrlo blizu plasmana na završni turnir. A najdražu pobjedu ne bih mogao izdvojiti… Svaka pobjeda ima svoju draž i vodi vas korak bliže određenom cilju. A što se tiče pada forme, to su stvari koje se događaju u sportu mada pored svega ja tvrdim da velik broj poena nije jedino mjerilo dobre igre. Svaki igrač ima određene zadatke na terenu, moja je velika kvaliteta igra u obrani i u većini utakmica imam zadatak zaustaviti najboljeg protivničkog vanjskog igrača.

Imaš 193 centimetra i zaista fantastičan nebeski odraz, vidjeli smo ove sezone nekoliko impresivnih alley-oop dodavanja koje si s lakoćom zakucao, u čemu je tajna, jesi li prošao neki posebni program za odraz?

Nisam, baš nikakav, najviše udjela ima genetika i uz naporne treninge ona dođe do izražaja.

Slijedi reprezentativno ljeto, kako gledaš na kvalifikacijsku skupinu za Eurobasket (skupina B: Crna Gora, Bugarska, Izrael i Nizozemska), ne bi trebalo biti većih problema?

Slažem se, ali sve ovisi o momčadi koja se okupi, odnosno odazivu igrača.

Budućnost u crnogorskoj ligi, koja je u Hrvatskoj prilično nepoznata, ima sve pobjede, postoji li još neki klub iz Crne Gore koji bi kvalitetom ili barem punim tribinama u bliskoj budućnosti mogao postati članom ABA lige?

Pa iskreno ne, kako sada stvari stoje. Prošle godine Sutjeska nam je pružila sjajni otpor, čak nam i uzela kup, ali sve je ostalo na tome, ove su godine pomladili ekipu potpuno.

Za kraj nam reci kakvi su ti planovi za budućnost, odnosno ostaješ li u Budućnosti i sljedeće sezone?

Po završetku prvenstva istječe mi ugovor, trenutno je sve otvoreno i nepoznato, maksimalno sam usredotočen na završetak sezone te na odmor koji slijedi, ostalo sve „o tom potom“.

Ovom prilikom zahvaljujemo Vladimiru Mihailoviću na utrošenom vremenu i želimo mu svako dobro u daljnjoj karijeri.

Related Articles