Utorak, 27 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Vidaković: Cedevita nas je dobila šutom za tri poena

  Nakon jučerašnje pobjede Cedevite protiv Zadra, izjave su dali treneri momčadi.

  - Advertisement -

  Prvi je za mikrofon stao Jasmin Repeša, koji je rekao sljedeće:

  Ovo je bila za nas izuzetno važna utakmica, s obzirom da smo prvo kolo izgubili kući od Zadra, te bi s eventualnim porazom teško došli do prve ili druge pozicije. Odigrali smo, s obzirom na probleme koje smo imali i fond utakmica kojih je neviđeno puno, prilično dobru utakmicu. Malo me bilo strah da li ćemo energetski izdržati, ali jesmo. Mislim da smo zasluženo slavili, a šteta da nije bilo više od 13 razlike, koliko smo izgubili na domaćem terenu. No, bitno je da smo pobijedili.

  Rajko Vidaković ovako je vidio utakmicu:

  Energija je bila bolja nego li u zadnjoj utakmici. Time možemo biti zadovoljni. Ono što smo tražili, to smo i postigli, međutim, očito nismo još kvalitativno na toj razini da možemo pobijediti Cedevitu kad je ona na svom maksimumu. Ne želim stvarati nikakve negativne konotacije od ova dva poraza, niti prema igračima, niti prema klubu. Ipak smo izgubili od prve dvije ekipe ABA lige. Znamo koji nam je cilj, idemo dalje, u nedjelju idemo u Sinj do pobjede. U tom pravcu ću usmjeriti i pripremu.

  O 10 trica Cedevite kaže:

  Jako teško je braniti ekipu kojoj igrači na poziciji 4 i 5 imaju dobar šut za tri poena. Radi Cedevite smo odlučili riskirati i mijenjati taktiku. Pokušavali sve, no oni su pogodili. Dobili su nas na isti način na koji i mi njih gore – šutom za tri poena. Istina da su rotacije mogle biti bolje, ali to je mana na kojoj ćemo morati raditi.

  Podvučen je i problem manjka agresivnosti Marka Lyonsa u obrani, što se očitovalo stvaranjem viška od strane Smitha, ali i Blassingamea u dvoboju s Cibonom.

  Da Lyons ima igra u obrani, uz sve ostale kvalitete, ne bi igrao u Zadru, nego u nekom boljem klubu. On nema taj pritisak u obrani, i mi smo toga svjesni. Što možemo tu učiniti?

  Najavio je i gostovanje protiv Alkara:

  Nema se što reći za tu ekipu i tu dvoranu. To je vatreno gostovanje, gdje sve ekipe imaju problema. Posebno se pale i na Zadar. Sigurno nas dolje neće čekati nimalo ugodna atmosfera. Međutim, idemo na pobjedu, o tome nema uopće govora. U dva dana ćemo nastojati popraviti koliko se može, naročito izgubljene lopte, kojih smo imali dosta. Taj segment moramo popraviti i ići dobiti utakmicu u Sinj.

  O borbi za finale prvenstva, kaže kako treba ostati čvrsto na zemlji.

  Ja sam realan, niti sam nakon 6-0 letio, niti ću sada. Treba ići korak po korak. Eto, mi smo danas izgubili manje od 13 razlike i zadnje kolo ćemo, ukoliko negdje ne kiksamo, imati utakmicu za bar drugu poziciju. Imat ćemo domaćinstvo u tom slučaju. Uvijek je Zadar kad je visoko letio a nije imao temelje za taj visoki let, grubo padao. Ne vidim razloga za priču o finalima i titulama. Treba ići utakmicu po utakmicu i stvarati temelje za velike rezultate.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE