Iva Ciglar potpisala za Perpignan

Array

Hrvatska reprezentativka Iva Ciglar je nakon uspješne sezone u Mađarskom Gyoru potpisala ugovor za novog francuskog prvoligaša Perpignan. Iva je u svojoj karijeri igrala za velik broj klubova, a ovo će joj biti prvo iskustvo igranja za neku francusku ekipu.

Prošle sezone igrajući za UNI SEAT Gyor prosječno je postizala 12,9 poena, 3,1 skok i 5,5 asistencija u Euroligi te 10,3 poena (55% 2p, 30% 3p), 2,7 skokova i 3,4 asista u Mađarskoj ligi. Uhvatili smo je na pripremama Hrvatske reprezentacije i upitali nekoliko pitanja.

Zašto baš Perpignan?

Kad sam razmotrila sve ponude koje sam imala nakon sezone u Mađarskoj, Perpignan mi se činio kao najbolje mjesto za nastavak karijere. Istina, tužna sam što ću sljedeće sezone igrati samo francusko prvenstvo, ali ta liga je dovoljno jaka sama po sebi tako da sam sigurna da ću napredovati. Trener je jako dobar i klub ima ambicije bit u vrhu francuske lige, tako da je to isto pripomoglo mojoj odluci.

Koja su tvoja očekivanja u novom klubu?

Idem tamo s najvišim ambicijama, ali realno i ono što klub želi je da se uđe među 6 najboljih ekipa i da se sljedeće godine igra na europskoj sceni. Isto tako očekujem da ću se nastaviti razvijati kao igračica i da ću popraviti neke nedostatke iz prošle sezone.

Kratak osvrt na prošlu sezonu u Gyoru?

Sezona iz snova. Ukratko, imale smo u klubu odličnu atmosferu, puno se radilo i treniralo jer smo bile mlada ekipa. Imala sam potpunu podršku trenera i cura i odmah se iz toga rodio rezultat.

Očekivanja na reprezentativnom planu (turnir u Francuskoj i kvalifikacije u Ankari)?

Što se tiče turnira u Francuskoj idemo na pobjedu u svakoj utakmici, jer drugačije nema smisla igrati. Ali ono što je najbitnije, po mom mišljenju, je da se do kraja posložimo u napadačkim i obrambenim zadacima, pa i na štetu rezultata. Da se do maksimuma inzistira na igri koju ćemo igrati u Turskoj. U Ankari se nadamo osvajanju prvih 5 mjesta i plasmanu na Olimpijske igre. Tamo nema više kalkuliranja. Ili jesmo “unutra” ili nismo.

Svoje najbolje i najlošije strane?

(Iako smo pokušali na sve načine da Iva pohvali sebe ta namjera nam nije prošla i po tom pitanju je naša reprezentativka ostala suzdržana, dok je za najlošije stane navela temperament. Smatra da brzo plane i da se to onda osjeti na terenu u njenoj igri i igri cijele ekipe.)

I za kraj poruka svim ljubiteljima ženske košarke u Hrvatskoj koji će zdušno navijati za vas u kvalifikacijama u Ankari.

Zahvalila bih se svima na podršci. Nadam se da ćemo kroz ove kvalifikacije povećati tu bazu zaljubljenika u žensku košarku.

Related Articles