Križevčani osvojili turnir mladih nada u Molvama

Array

Nakon tri godine sudjelovanja i kroz tri utakmice, Matovi su “punoglavci” suvereno, sa ukupnom koš razlikom od 40 poena, osvojili tradicionalni i vrlo vrijedni turnir mladih nada u Molvama.

Nakon što su u skupini bili bolji od Međimurja i Koprivnice, u finalu su sa 43:29 nadmašili mješovitu ekipu Podravca. Mladi Križevčani dali su i najboljeg igrača turnira – po općem mišljenju to je bio Noa Svoboda – mlađi brat prvoligaškog, seniorskog kapetana “žabaca” – Ivana Svobode. Noi je za samo 2 poena izmakla i titula prvog strijelca turnira, koja je otišla u ruke odličnog Tadeja Šenvalda iz virovskog Podravca.

Mat Bolčić je u svim utakmicama koristio kompletnu desetorku koja je otputovala u Molve i jako je zadovoljan onim što su prikazali njegovi puleni. Luka Biondić je uz Nou bio jedini dvocifreni strijelac u sve tri utakmice (10, 11, 12), Leo Cape je osiguravao križevačkoj momčadi ravnotežu u skoku, a i svi ostali su odigrali sjajno, borbeno i pobjednički. Uostalom, ni u jednoj utakmici pobjeda nije dolazila u pitanje, a u nepune tri godine križevački su dječaci izrasli u prave “španere” i uskoro ćemo ih morati prestati zvati “punoglavci”. Postati će pravi košarkaški “žapci”.

KK PODRAVAC : KK KRIŽEVCI 29:43 (10:14; 7:8; 8:13; 4:8)

KK PODRAVAC: Hrženjak I. 0, Šenvald T. 19, Hrženjak L. 3, Ormanec M. 0, Šoš A. 0, Šenvald B. 7, Šignjar L. 0.Trener: Hrženjak M.

KK KRIŽEVCI: Podhraški K. 0, Bolčić R. 2, Šašek F. 0, Turković F. 0, Biondić L. 12, Cape L. 10, Svoboda N. 17, Srbljinović I. 0, Ščetar R. 0, Udvari M 0.

Related Articles