Iva Slonjšak ponovno u dresu Hainauta!

Hrvatska reprezentativka Iva Slonjšak (183-G-97) i treću uzastopnu sezonu provesti  će u Francuskoj, ali dres UFAB Angersa zamijeniti će onim  Saint-Amand Hainaut Basketa. Biti će to za nju ponovni povratak u redove ovog francuskog prvoligaša čije je boje već  vrlo uspješno branila u sezoni 2020/21.

Ove sezone Iva je za Angers odigrala 23 utakmice i bilježila učinak od 9,8 poena, 3,8 skoka i 1,5 asistencija po susretu, a UFAB Angers u svojoj povratničkoj sezoni u prvoligaško društvo stigao je do četvrtfinala Play-offa gdje ih je sa ukupnih 2-0 u seriji zaustavio ESB Lille Metropole Basket.

Slonjšak je karijeru započela u Trešnjevci gdje se zadržala sve do 2015. godine, kada je preselila u redove slovenskog prvaka ŽKK Cinkarna Celje. U ukupno 3 sezone koliko je provela u Celju osvojila je tri naslova državnih prvakinja, dva Kupa Slovenije, naslov  prvaka WABA lige te igrala jedno finale u istoj ligi. A u sezoni 17/18 bila je i MVP slovenske lige, te MVP finala prvenstva Slovenije. Nakon Slovenije dvije sezone  provela je  u Turskoj gdje je igrala za Cukurovu Basketbol i Elazig, a prije odlaska u Francusku kratko vrijeme bila je članica i dubrovačke Raguse.

Related Articles