Iva Todorić, Lea Hajdin i Carmen Miloglav produžile vjernost Ragusi!

Iva Todorić. Lea Hajdin i Carmen Miloglav ostaju članica dubrovačke Raguse i sljedeće sezone. Vijest je danas potvrđena i na službenim stranicama aktualnog hrvatskog prvaka.

Iva Todorič protekle sezone bila je MVP našeg prvenstva po izboru trenera. Odigrala je ukupno 26 ligaških utakmica u kojima je prosječno ostvarivala učinak od 16,5 poena, 11 skokova, 6,7 asistencija i 4,3 oduzete lopte po utakmici.

Kapetanica Carmen Miloglav upisala je 24 ligaška nastupa s učinkom od 11,2 poena, četiri skoka, sedam asistencija i 4,4 oduzete lopte po susretu.

U protekloj sezoni Ragusa je nakon 14 godina ponovno igrala neko europsko natjecanje, tj grupnu fazu Eurocupa. Dubrovački tim bio je smješten u skupinu L, zajedno sa dva francuska predstavnika UFAB Angers, i Flammes Carolo Basket te češkim KP Brno.

Iako Ragusa u toj skupini na koncu nije ostvarila pobjedu, naš je prvak odigrao neke vrlo dobre utakmice, a osobito se ističu dvije protiv KP Brna.

Lea Hajdin bila je najefikasnija igračica kluba u Eurocupu sa 10.7 poena u prosjeku.

Produženjem ugovora ovih triju igračica načinjen je prvi važan korak, zadržaan je kostur šampionske ekipe i potvrđene visoke ambicija u sljedećoj sezoni, no pred upravom Raguse još je puno posla.

Još uvijek nije jasno definiran status nekih od bitnih igračica kao što su Romana Stojanović, i Ana Vrsaljko, kao što također još uvijek nije poznato da li će klub igrati EuroCup i sljedeće sezone? te tko eventualno od novih pojačanja dolazi?. Stoga nas u narednom periodu zasigurno očekuje još zanimljivih vijesti iz tabora aktualnog prvaka.

Related Articles