Službeno: Slaven Rimac novi je trener Žutih!

Ono što se posljednjih dana pričalo u košarkaškim krugovima danas je dobilo i svoju potvrdu - Slaven Rimac novi je trener Žutih, a ugovor je sklopljen na dvije godine.

Košarkaši Splita u novu sezonu ulaze s novim trenerom na klupi, bit će to Slaven Rimac koji je danas i službeno predstavljen je na Gripama.

Rimac iza sebe ima bogato igračko i trenersko iskustvo, a kao zanimljivu informaciju možemo navesti kako je upravo njegov otac Matan bio trenerom Jugoplastike od 1979. do 1981. godine.

Obje strane ne kriju oduševljenje postignutim dogovorom, posebno Rimac koji kaže kako nije bilo previše premišljanja.

‘Sve je riješeno i potpisano, ovo što se odužilo posljednjih dana bilo je više iz nekih tehničkih razloga nego što smo se klub ili ja premišljali. Sretan sam što dolazim u Split, ovo je veliki izazov za mene nakon epizoda u Ciboni, Cedeviti Olimpiji, seljenja kluba u Ljubljanu, pa onda dvije godine rada s Andreom Trinchierijem u Bayernu.’

Motivacije ne nedostaje, a Splićane sada čeka izuzetno radno ljeto s obzirom na odlaske amerikanaca koji su ove sezone bili nositelji igre.

‘Motiviran sam za samostalni rad, stižem u mladu ekipu kojoj treba dodati nositelje. Split ima puno potencijala, put koji je pred nama neće biti jednostavan. S nestrpljenjem čekam početak priprema, igrači koji su tu i koji će doći moraju znati što nas čeka, moraju biti spremni za kvalitetne treninge i kvalitetne predstave. Košarka se u vratila u Split na prilično lijep način, na velika vrata. To moramo održati i podići na još jednu stepenicu više. Iskreno se nadam da će to tako i biti-‘ – rekao je Rimac.

Related Articles