Ivana Ujević prvo je pojačanje Raguse za novu sezonu

Nakon što je produženjem ugovora s Carmen Miloglav, Ivom Todorić i Leom Hajdin sačuvana važna okosnica tima, aktualni prvak Hrvatske, dubrovačka Ragusa predstavila je svoje prvo pojačanje za novu sezonu, a riječ je hrvatskoj reprezentativki Ivani Ujević.

Ivana Ujević ima 23 godine, i igra na pozicijama 1 i 2. Prethodne sezone nosila je dres ŽKK Pula, gdje je odigrala 20 ligaških utakmica i bila na učinku od 15,8 poena, 6,6 skokova i 3,5 asistencija po utakmici.

Košarkom se počela baviti s 10 godina, a kroz dosadašnju karijeru osim Pule igrala je još za ŽKK Medveščak u kojem je i ponikla, ŽKK Croatia, ŽKK Trešnjevka, ŽKK Šibenik, te španjolskog drugoligaša Fundacion Navarra de Baloncesto Ardoi.

Članicom seniorske reprezentacije Hrvatske postala je 2020. godine, a pored dvoranske košarke  brani boje naše zemlje i u 3×3 košarci.

HVALA TRENERU ĐUKIĆU ZA SVE

“Da budem iskrena žao mi je što napuštam redove Pule, prvenstveno zbog trenera Đukića koji mi je ovu sezonu koju sam provela u Puli jako pomogao privatno, a i na terenu da vratim samopouzdanje koje sam izgubila u Španjolskoj prošle sezone. Njemu od srca hvala za sve i nadam se da ovo nije zbogom nego samo doviđenja”.

S RAGUSOM ŽELIM NOVE TROFEJE

“Moj potpis za sljedeću sezonu zaslužila je dubrovačka Ragusa. Smatram da klub ima dobar potencijal i da bi mogli nastaviti nizati uspjehe kao i prethodne tri sezone, gdje su osvojili dosta trofeja. Meni kao igračici je to naravno dodatna motivacija, jer svaki igrač voli i želi osvojit neku nagradu za svoj uloženi trud, a ja to već neko vrijeme nisam, pa se nadam da će se to sad promijenit podizanjem novih trofeja. Uzbuđena sam zbog dolaska  u novu sredinu i veselim se napredovanju s novom ekipom”, zaključila je Ujević

 

 

Related Articles