Jan Palokaj:”Naslov prvaka bio bi jedini zadovoljavajući rasplet”

Array

Jan Palokaj najnovije je pojačanje Zadra. Ovaj mladi Zagrepčanin potpisao je ugovor na 2+2 godine, a mi smo porazgovarali o sljedećoj sezoni i tome zašto je odabrao baš KK Zadar.

Bok Jan i najprije, čestitke na potpisu za KK Zadar.

Nakon sezone u Boscu gdje si pružao i više nego dobre igre (12 poena uz 5 skokova), odlučio si se za odlazak u Zadar. Što je prevagnulo u odabiru novog kluba?

“Smatram da je igrati u Zadru veliki izazov za bilo koga, a pogotovo za relativno mladog igrača poput mene. To, kao i veća konkurencija na treninzima i utakmicama, bio je glavni razlog mog dolaska.”

Koje su tvoje glavne vrline u igri, a na kojem segmentu igre bi trebao najviše poraditi?

” Najviše mi odgovara igra na otvorenom terenu s puno trke gdje do izražaja dolazi moja brzina i kreacija, a sve ostale segmente svoje igre morati ću dići na višu razinu kako bi mogao participirati ozbiljno, pogotovo u utakmicama ABA lige.”

Što od tebe mogu očekivati navijači Zadra i imaš li neku poruku za njih?

“Ja mogu obećati jedino da ću kroz naporan rad na treninzima i maksimalnom borbom na utakmicama probati na najbolji mogući način pomoći ekipi, a vjerujem da će oni to znati cijeniti.”

Smatraš li da nakon dugo godina KK Zadar može konačno do naslova prvaka?

“Mislim da je rano govoriti o nekim očekivanjima od sezone, ali isto smatram da bi naslov prvaka Hrvatske bio jedini zadovoljavajući rasplet u tom natjecanju.”

Kakvi su dojmovi s netom završenog EP- a U20 igranog u Izraelu?

“Ne mogu reći da sam zadovoljan jer uvijek ostaje žal za tom jednom utakmicom kojom si praktički u borbi za medalju, ali isto tako smatram da je 7.mjesto realno uzimajući kvalitetu naše momčadi u odnosu na druge reprezentacije.”

Gdje se vidiš u budućnosti?

“Nisam netko tko gleda previše u budućnost. Sigurno mi je ambicija doći do najviše moguće razine natjecanja, ali znam da to mogu samo radom iz dana u dan i fokusiranjem na ono gdje trenutno jesam, a to je Zadar.”

Janu želimo puno minuta i dobrih igara u Zadru te mu zahvaljujemo na ugodnom razgovoru.

Related Articles