Jasmin Repeša: Rekao bih da je ovo bio jedan dobar trening

Array

Cedevita je u 16. kolu ABA Lige deklasirala Zadar koji kao da nije postojao u drugom poluvremenu. Zadovoljni su bili trener i igrači Cedevite.

Jasmin Repeša je bio vidno zadovoljan nakon utakmice sa Zadrom:

Mogu slobodno reći da ovo nije izgledalo loše. Mislim da je bilo dosta dobre energije i pozicioniranja u obrani. Ono što možda već u prvoj četvrtini nije štimalo je povratak u obranu. Mislim da su nam zabili polovicu koševa iz tranzicijske igre, a to je segment na kojem najviše radimo. U modernoj košarci onaj koji zabije više laganih poena dobije utakmicu. No, nitko se nije previše potrošio, svi su dobili priliku i rekao bih da je ovo bio jedan dobar trening.

Nakon utakmice, na press konferenciji, trener Hrvoje Vlašić je dobio pitanje da li je realno da Zadar izgubi od Cedevite 30 razlike.

Možda u ovom trenutku i je. Nažalost, rekao je Vlašić. Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Mi smo bili dostojan protivnik svega nekih 15-16 minuta i nakon toga naša igra više nije postojala. Zahvaljujući nekakvoj kreaciji Bašića i nekim šutevima koje smo pogodili u četvrtoj četvrtini sada nekima to čak izgleda pristojno. Međutim, mi smo razbijeni u svim segmentima. Definitivno da je između Cedevite i Zadra jedna velika razlika u kvaliteti, koliko god se netko složio ili ne.

Lovro Mazalin je opet započeo utakmicu u prvoj petorci.

Rezultat je u početku u egalu. Ne igra ‘garbage time’, nije +30, ni -20 i to je jedno idealno vrijeme da se osjeti članom ekipa, a ne da ulazi kad je sve riješeno, rekao je Repeša.

Svoje mišljenje je dao i Tomislav Zubčić:

Na kraju je utakmica bila lagana. Pripremili smo se dobro za njih. Znali smo što nas očekuje od početka. Krenuli smo jako, trčali dobro, ali u nekim trenucima smo stali. Na kraju su priliku dobili i mlađi igrači. Drago mi je što smo ranije uspjeli privesti utakmicu kraju jer čeka nas jako bitan susret u srijedu protiv Lietuvos Rytasa.

Related Articles