Jasmin Repeša: Utakmica je išla u jednom smjeru

Array

U hrvatskom derbiju regionalne lige, pobjedu je upisala Cibona, i to više nego uvjerljivo. Cedevita je poražena rezultatom 85:67.

Nakon utakmice izjave su dali treneri te Nolan Smith i Marko Arapović.

Cedeviti nije pomoglo niti to što se nakon ozljede u formu vratio Smith, upisavši 22 poena za nešto više od 29 minuta provedenih u igri.

Utakmica je bila teška i sada mi je teško govoriti o tome. Razbili su nas. Bili su čvršći i više su željeli pobjedu. Svatko se danas mora pogledati u zrcalo da bi se vratili i bili bolji. Ne smije se više dogoditi da tako počnemo utakmicu. Utakmica je išla sve gore i gore po nas, a ni nismo uzvratili. Zabavljali su se u našoj dvorani. Moramo to upamtiti za sljedeću utakmicu i izaći boreći se.

Jasmin Repeša je čestitao Ciboni na zasluženoj pobjedi:

Teško je bilo što reći nakon ovakve utakmice, koja je od početka do kraja otišla u jednome smjeru. Jedino što mi ostaje je čestitati Ciboni, njihovom stručnom stožeru i igračima na utakmici koju su odigrali fenomenalno u svakom pogledu. Bili su bolji što se tiče momčadskog duha, skoka i u svim segmentima koji su bili bitni u ovoj utakmici. Neću reći da mi nismo htjeli, dapače. No, ne možemo ući na onakav način u utakmicu kad nismo ispoštovali nekoliko stvari kao što su povratak u obranu na pravi način. Tu je Cibona dobila samopouzdanje.

Da je Cedevitinim igračima palo samopouzdanje zbog zadnja dva poraza u Eurokupu priznao je i trener.

Mi smo generalno malo dolje i to se pokazalo u utakmicama s Rytasom i Bešiktašom. Takvi porazi pojačavu gubitak samopouzdanja, kojeg nam fali. Vidjeli ste da su večeras Cibonini igrači kad su bili sami na šutu za tri poena u velikom postotku to riješavali, dok su naši nekoliko otvorenih šuteva čak i odbacili. Ne gleda se ni na koš. Ova dva poraza u utakmicama koje su se po svemu trebale dobiti narušila su nam samopouzdanje i to je imalo svoj utjecaj.

Nakon pete osobne Šarića, u igru je ušao Marko Arapović koji je u preostalih šest minuta upisao šest poena uz dva uhvaćena skoka.

Pripremali smo se cijeli tjedan za ovu utakmicu i došli smo spremni. Najbitnije je što smo pokazali da smo više željeli pobijediti. Odlučili su neki divlji šutevi, ali i želja. Govorili su mi da se spremim jer ću možda morati ući u igru. Kad sam ušao promašio sam dva penala za redom, što sam zadnji put napravio na treningu, ali onda sam se smirio. Vidio sam da mogu igrati i pokazati što znam.

Od kako je Spahija napustio klub, klupu Cibone je preuzeo Slaven Rimac, koji radi odličan posao.

Prije svega čestitke igračima, koji su pokazali ekstra želju da neke stvari koje smo se dogovorili sprovedemo na teren kako treba. Logično je da Cedevita ima puno opcija. Kvalitetna su ekipa. No, kažem, i već sam rekao ranije, da je za nas ovo dobar trenutak da igramo s njima jer je evidentno da su ih ova dva poraza u Eurokupu malo poljuljala. Danas se vidjelo da imamo više samopouzdanja od njih. Neki šutevi koji normalno ne ulaze su ušli. Pogotovo od strane Blassingamea, koji kad ima svoj dan onda je nezgodan.

Related Articles