Jere Vučica potpisao za Phoenix Brussels

Jere Vučica novi je igrač belgijskog prvoligaša Phoenix Brusselsa.

Iza 28-godišnjeg Hrvata, rodom iz Splita, je dobra sezona u bugarskom Academic Bultex 99 iz Plovdiva gdje je u nacionalnom prvenstvu u prosjeku zabijao 14.4 poena uz 7.9 skokova. U regionalnoj BIBL ligi bugarska ekipa je stigla sve do finala u kojem je slavio Hapoel Holon (Izrael), a Vučica je u tom natjecanju imao 12.7 poena i 6.1 skokova po utakmici te je izabran u najbolju petorku natjecanja.

Vučica je svoju karijeru započeo u NCAA gdje je nastupao za North Alabamu i Miami (Ohio). Nakon toga slijedi epizoda u češkom Turi Svitavyu, a potom i dvije sezone u njemačkoj drugoj ligi (Scanplus Baskets Elchingen).

Sada ga čeka dres Brusselsa koji je dio prvoligaškog društva od 2013. godine. Najveći uspjeh u bližoj povijesti je 2. mjesto u regularnom dijelu sezone (2016./17.), a četiri puta su sudjelovali i u europskim natjecanjima (BCL i Europe Cup).

Jere Vučica za naš portal je izjavio: „Zadovoljan sam potpisom i ligom u koju idem. Osjećam se dobro, malo sam odmorio poslije sezone i sad se već trenira i priprema za novu. Osobni ciljevi i očekivanja su uvijek isti, a što se kluba tiče to se još mora utvrditi kada se svi skupimo. Ja ću odraditi što god se od mene bude tražilo.“

Jere, želimo ti puno sreće i uspješnu sezonu u Belgiji!

FOTO: balkanleague.net

Related Articles