Jermaine Anderson u Ciboni!

Array

Cibona je nakon loših predstava dvojice Amerikanaca na poziciji razigravača, Warea i Cartera, odlučila potpisati još jednog. Riječ je o 29-godišnjem Kanađaninu Jermaineu Andersonu koji je već imao epizodu u Zagrebu kada je igrao za Cedevitu.

U dresu Cedevite u sezoni 2009./2010. odigrao je 26 utakmica u regionalnoj ligi te bilježio prosjek od 12.3 poena, 4.4 asistencije i 4 skoka po utakmici. Ovaj kanadski reprezentativac pohađao je sveučilište Fordham, a osim Cedevite i sada Cibone nastupao je i u susjednoj Crnoj Gori za Budućnost, a i za dva njemačka kluba Brose Baskets i Walter Tigerse. Prije nastupa za Budućnost prošle sezone igrao je još i za Triumph Lyubertsy.

Dolazak Andersona potvrđen je i od strane Cibone iz koje se također doznaje kako niti jedan igrač nije otpušten i da su svi igrači i dalje na raspolaganju treneru Veljku Mršiću. Razlog dovođenja novog razigravača prije svega je loša igra Cartera koji je daleko ispod nivoa koji su u Ciboni očekivali. Sigurno je kako će s jednim od dva Amerikanca Cibona vrlo brzo prekinuti suradnju jer za klub koji je još u fazi financijske sanacije bilo bi nepotrebno imati čak tri razigravača.

Related Articles