Jeronimo Šarin: Uz Funcute do prve lige

Array

U nedjelju će biti poznat klub koji će predstavljati jug u mini kvalifikacijama za popunu A1 lige. U Šibeniku se priprema prava fešta, dvorana je u par sati rasprodana i nakon dugo vremena za ulaz na Baldekin traži se karta više. Funcuti su na nogama, a utakmica između Sonik Puntamike i GKK Šibenik stavila je u zapećak mnoge druge, životno važnije, teme. Zadrani u Šibenik dolaze s kreditom od osam poena, u prvoj utakmici su bili bolji 67:59.

Po mnogima, a tako govore i rosteri klubova te do sada odigrane utakmice, ovogodišnje natjecanje u ovoj regiji je najjače, najposjećenije i najozbiljnije. Poznavatelji odnosa snaga u A2 ligama pobjednika ovoga derbija guraju kako glavnog favorita kvalifikacija.

S tom konstatacijom se slaže i trener Šibenčana Jeronimo Šarin:

“Koja god ekipa pobjedi, favorit je za ulazak u A1. Na jugu se ove sezone igrala odlična košarka i vjerujem da za prvaka naše regije treba imati puno igrački kvalitetniju i spremniju momčad nego što je to slučaj u drugim ligama”.

Šarin je od početka sezone najavljivao napad na prvu ligu i niti jednog trenutka nije okretao pilu naopako ili tražio alibi. S direktorom kluba Zoranom Kalpićem slagao je momčad i svjestan je da je na njemu najveća odgovornost.

“Imamo odličnu ekipu, dobro radimo i vjerujem da možemo nadoknaditi minus od devet poena iz prve utakmice. Sve ćemo napraviti da tako i bude i da u kvalifikacijama izborimo prelazak u viši rang gdje po kvaliteti i pripadamo. Atmosfera je fantastična, odavno nije bilo toliko pozitivnih košarkaških vibracija. Naši navijači će sigurno biti dodatni motiv da svi iz sebe izvučemo maksimum. Očekujem pobjedu, “ rekao je trener narančastih. Zadovoljan je sa stanjem u ekipi, a posebno s nenadanim pojačanjem Ivanom Grgatom koji je Modec zamijenio Baldekinom.

“Konačno smo svi kompletni i zdravi, po prvi puta u sezoni, svi nestrpljivo i s puno optimizma očekujemo derbi. I Ljubo Šamadan je sanirao ozljedu tako da smo dodatno pokriveni na svim pozicijama. Šamadan je jedan od ključnih poluga momčadi, njegova ozljeda natjerala nas je da potražimo pojačanje na centarskoj poziciji i poklopilo se da smo uspjeli privući Grgata. Velika je stvar što smo u tome uspjeli, treba uzeti u obzir trenutno stanje u Hrvatskoj s visokim igračima. Radi se o odličnom igraču i čovjeku, s njim smo puno jači i ekipa ima više samopouzdanja. Ivana znam još iz igračkih dana, kada smo zajedno igrali u kadetskim i juniorskim reprezentacijama. Pored njih dvojice puno očekujem i od ostalih, svi koji će biti na parketu imaju kvalitetu za prikazati dobru košarkašku predstavu”.

Respektira protivnika. Uostalom, Sonik ih je ove sezone pobijedio dva puta, pored ligaškog poraza izgubili su i u Kupu.

“Odlična, nezgodna ekipa koja je uz sve to i dobro vođena. Imaju kvalitetu za prvu ligu. Uostalom, radi se o igračima koji su tamo uspješno igrali niz sezona. Ako moram, izdvojio bih Petanija, Čakaruna i Gligoru, iskusne igrače koji mogu igrati u bilo kojem prvoligaškom klubu. Uz njih imaju u sastavu Davida Škaru, vjerojatno najboljeg zaštićenog igrala na jugu,” rekao je Šarin. O samoj atmosferi oko derbija je dodao:

“Atmosfera je fantastična, mnogo ljudi je reklo da ih sve ovo podsjeća na neka davna slavna vremena. Traži se karta više i nakon mnogo vremena Baldekin će biti ispunjen do posljednjeg mjesta. To je potvrda da radimo dobro i da šibenčani vole košarku. To je prepoznala i Domus Grupa koja nas podržava na našem putu. Pozivam naše navijače da budu šesti igrač, a mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo ono zbog čega treniramo cijelu sezonu.”

U klubu su nam priopćili da karata za sjedeća mjesta više nema i ispričavaju se svima koji nisu uspjeli kupiti ulaznicu. Nažalost, zbog pravila oko atesta montažnih tribina nije moguće povećati kapacitet dvorane na više od sadašnjih 1000. Posljednja prilika za nabavku ulaznica je na dan utakmice, u 15 sati, kada će pustiti u prodaju 100 mjesta za stajanje. Vrata dvorane se otvaraju u 17 sati.

U klubu su pripremili i dodatni program. Poznati šibenski hip-hoperi OneIIMany, Crescendo i Doomar će izvesti novu pjesmu za navijače  simboličnog naziva “Pisma za dignit cili grad”.

Utakmica se igra u 18 sati uz Live Stats na portalu crosarka.com.

Related Articles