Jolly bolji od Kvarnera

Array

Šibenski Jolly odmjerio je snage s riječkim Kvarnerom. Većina susreta odigrana je u egalu, a domaćini su se pak uspjeli malo odvojiti u zadnjoj četvrtini i tu prednost nisu ispustili. Upisali su tako važnu pobjedu te će pokušati ugroziti nekog od “velikih” u borbi za mjesta u ABA ligi iduće sezone, ali za to će im trebati puno sreće i možda i pokoje igračko pojačanje.


Jolly JBŠ – Kvarner 73:56 (16:19; 34:34; 45:49)

Jolly JBŠ: Bubalo 8, Smith 25, Mrva 7, Katura 14, D. Bubalo 8, Gulam, Kozić, Surina, Vrlika 4, Vrsaljko 7, Cinac

Kvarner: Šamanić, Mustapić 12, Veljačić 4, Miličević, Boban 3, Širko 12, Stipčić 9, Čakarun 10, Čuić, Krivec


U početku se igralo uz dosta napetosti i pogrešaka. Igralo se koš za košem sve do završnice kada se gosti tricom Bobana  odvajaju na 13:19. Domaćini su došli na svoje pred kraj poluvremena te pak tricom Luke Kature prelaze u vodstvo (29:28). Koliko je susret bio izjednačen govori i to da se na veliki odmor otišlo s rezultatom 34:34.

Gosti su imali i blagu inicijativu u trećoj četvrtini, ali nisu se uspjeli značajnije odvojiti. Vodili su Riječani sve do 32. minute, a to im  je i bilo posljednje vodstvo. Prezimenjaci Bubalo, Franjo i Domagoj, zajedno s Matom Mrvom u samo par minuta doveli su Šibenčane do dvoznamenkaste prednosti (62:52).  Stečeno vodstvo domaćini više nisu ispuštali i ostatak utakmice bio je “jednosmjerna ulica” s  poznatim završetkom.

Najbolji u redovima Jollyja bio je Smith s  25 poena, a  vrlo dobar je bio i Katura s 14 ubačaja. Kod Kvarnera su pak najefikasniji bili Širko i Mustapić. Oba su ubacila 12 poena. U idućem kolu Jolly ide u goste Ciboni, a Kvarner će u Rijeci ugostiti Zadrane.

Related Articles