Jolly JBS boljom završnicom savladao Alkar

Array

Šibenska dvorana na Baldekinu večeras je bila poprište dvoboja Jolly JBS-a i sinjskog Alkara, a bolje odigranom završnicom susreta do sedme su prvenstvene pobjede stigli Bankari.

Šibenski sastav bolje ulazi u utakmicu i nakon početnog odmjeravanja snaga u tri navrata u prvoj četvrtini dolazi do sedam poena prednosti, uključujući konačnih 22:15 nakon prvih deset minuta. Bolje domaćini ulaze i u drugu dionicu, ali sredinom iste staju s napadom, što Sinjani koriste i serijom 9:2 predvođeni zaštićenim Martinom Bilandžićem do konca se prvog poluvremena približavaju na samo 35:34.

Do prvog vodstva nakon početnih 2:3 Alkari dolaze nakon tri minute igre drugog poluvremena, kada ponovno Bilandžić ubacuje dvicu pa tricu za 38:43. Na drugoj strani budi se iskusni Srđan Subotić i vodi svoju ekipu ponovno do vodstva, a Josip Gulam s pet svojih poena zaključuje treću četvrtinu za vodstvo domaćina 56:51. Sredinom posljednje dionice gosti su se ponovno približili na samo pola koša zaostatka (64:63 i 66:65), ali nova dobra rola Gulama i Subotića dovodi domaćine na sigurnu prednost (75:67) na ulasku u posljednju minutu susreta.

Do konačnih 79:71 pobjednike su vodili Mate Mrva i Subotić s po 17 poena, a jedan manje ubacio je Gulam. Kod Alkara se sa 16 koševa i devet skokova istaknuo Bilandžić, a 15 ubačaja dodao je iskusni Mato Perajica.

Jolly JBS se ovom pobjedom stigao na peto mjesto, koje vodi u Ligu za prvaka te se približio na samo jednu pobjedu zaostatka za upravo Alkarom. Ipak, Sinjani su u svojoj dvorani bili bolji sa deset poena razlike, te su u slučaju jednakog broja bodova u boljem položaju nego Šibenčani.

Related Articles