Jolly serijom 13-0 do pobjede

Array

Jolly je bio sasvim blizu i četvrtog poraza u nizu, ali na kraju je bilo dovoljno par dobrih minuta u završnici da upiše pobjedu koja ih ostavlja u utrci za Ligu za prvaka.

Kaštelani su veći dio susreta imali prednost. Do tih odlučujućih trenutaka u 38. minuti kada je Luka Katura tricom odveo domaćina u vodstvo 71:70, Jolly je samo u dva momenta kratko vodio s pola koša viška.

Momčad trenera Stipe Bralića je početkom druge četvrtine imala dvoznamenkasti višak (18:29) i prijetila je da na poluvrijeme ode s velikom zalihom. Paško Vrlika je na isteku poluvremena smanjio tricom, a na samo -2 postavlja Ermin Jazmin. U toj početnoj minuti padaju još dvije trice, prvu ubacuje Nikola Došen, a nakon njega i Žarko Đurić.

Igrači Ribola Kaštela se ponovno odvajaju u 24. minuti s dva dalekometna ubačaja Toni Biočića i Ivana Čubele te održavaju pristojnu prednost, uz par padova, do 37. minute kada je bilo 61:70. Tada slijedi serija 13:0 Jollyja i već nakon manje od dvije minute Šibenčani od -9 dolaze do +3. U tom periodu Jazvin je ubacio slobodna bacanja i jedan šut, Vrlika dvije, a Katura jednu tricu. Do kraja utakmice je bilo puno pogrešaka i promašenih šuteva, a konačnih 76:71 postavio je Katura iz slobodnih bacanja.ž

Kod pobjednika odličan je bio dvojac Jazmin (25p, 10sk, 30val) – Katura (18p, 5as, 20val), goste je predvodio Došen (22p, 7sk, 29val).

Related Articles