Video: Koš preko cijelog terena mladog Vladovića

Array

Kolo prije kraja, uz par odgođenih utakmica, u natjecanju po skupinama Kadetske lige istok izdvojile su se ekipe koje će se boriti za nastup na poluzavršnim turnirima Prvenstva Hrvatske. Ako ne bude iznenađenja, na Final Four regije idu Slavonski Brod, Sedam iz Đakova, Vukovar i Vinkovci.

U skupini A Vukovar je izdominirao i s maksimalnim učinkom, bez utakmice s rezultatskom neizvjesnosti, s četiri boda idu u završnicu. Nadmoć Vukovaraca ne čudi, to je uigrana ekipa koja je dugo zajedno. Prije dvije godine, u mlađekadetskom uzrastu, bili su četvrti u Hrvatskoj.

Vinkovčanima još preostaje ogled protiv Belišća na svom parketu i s očekivanom pobjedom, pomalo iznenađujuće s obzirom na prognoze prije početka lige, pridružili bi se Vukovarcima. Njihov kiks čeka Osječki sokol, a u skupini su još Vrijednosnice Osijek te Olimp Inspekt ING.

Iz skupine B u drugu fazu lige ulaze Slavonski Brod i Košarkaški klub Sedam. Njihov preostali međusobni susret odlučit će o broju bodova koje će momčadi prenijeti na Final Four. Brođani su u prednosti, savladali su Sedmicu na svom parketu 74:65.

Sedam je jučer odigrao gradski derbi protiv glavnog konkurenta Đakova. Na kraju je, u odličnoj i zanimljivoj utakmici, nadoknadio -5 iz prvog dijela prvenstva kada je Đakovo slavilo. Bilo je na kraju 86:73, uz čak 50 poena Kristijana Vladovića, nedavno proglašenog najperspektivnijeg mladog sportaša Đakova. Mladom Vladoviću klub daje dosta prilika za razvoj i dokazivanje, a on im je uzvratio odličnim nastupima na kadetskim i juniorskim ligama i turnirima te učincima u seniorskom sastavu. Stoga, čudi ignoriranje stručnih osoba iz HKS-a koji ovu mladu košarkašku nadu nisu pozvali niti na jedno okupljanje na kojemu se testiraju kandidati za reprezentaciju, a posljednje je bilo u obližnjoj Velikoj.

Uz njegovih 50 poena, jučerašnja utakmica ostala je zabilježena i po košu preko cijelog terena koji je Kristijan postigao na isteku prve četvrtine.

Related Articles