Jolly svladao Split i došao do treće uzastopne pobjede

Array

U petom kolu A1 lige Jolly JBŠ ugostio je Split. Favorizirani domaćin uvjerljivo je slavio i upisao treću uzastopnu pobjedu. Splitu je ovo treći gostujući poraz, a obje pobjede ostvarili su na Gripama.


Jolly JBŠ – Split 90:71 (30:15; 47:36; 65:53)

Jolly: Gulam 6, Roso, Katura 8, Kozić 4, Vrlika 3, Ross 24, Mrva 12, Naletilić 4, Peršić 7, Bubalo 12, Cinac 10.
Split: Subotić 24, Mimica 13, Vučić, Markulin 8, Filipović, Najev 12, Matić 2, Dominović, J. Jukić 6, I. Jukić, Siriščević 6.


Odlično je Jolly otvorio utakmicu. Splitu se nije isplatila agresivnost, a domaći su lako pronalazili višak i s mnoštvom laganih poena kaznili momčad Ante Nazora. Nakon druge trice Dine Cinca Bankari su u 12. minuti pobjegli na velikih 19 razlike. Ipak, Split je uspio nekako konsolidirati svoje redove i na poluvrijeme odlaze s prihvatljivih 11 poena minusa. Odlično je odreagirao Domagoj Bubalo koji je u prvom poluvremenu zatvorio reket i imao tri blokade, a ubacio je 8 poena. Iskusni Srđan Subotić u redovima Žutih jedini je bio raspoložen, a bez njega prijetila bi im katastrofa.

Koncem treće četvrtine probudio se Ronald Ross, najbolji igrač domaćih i momčad s Baldekina polako se odvaja na neuhvatljivu prednost. U 33. minuti bježe na velikih 18 razlike te prisiljavaju Nazora na minutu predaha. Kratki odmor nije im pomogao, fenomenalni Amerikanac nastavio je u istom ritmu puniti koš gostiju. Ubrzo su Šibenčani pobjegli na maksimalnih plus 25, a Ivan Velić priliku je pružio onima koji su igrali manje.

Utakmica je završena rezultatom 90:71. Ross se zaustavio na 24 poena, a Bubalo i Mate Mrva ubacili su 12. Kod gostiju Subotić je zabio 24, Ivan Mimica 13, a Filip Najev 12. U sljedećem kolu Jollya čeka gradski derbi, a Splitu u goste stiže Slavonski Brod.

Related Articles