Jolly tijesnom pobjedom do četvrtog mjesta

Array

Jolly JBŠ slavio je protiv gradskog rivala, GKK Šibenika, u posljednjem kolu Lige za prvaka i tako izborio četvrto mjesto, odnosno polufinale. Bankari su iskoristili poraz Alkara u Rijeci i tako zauzeli posljednje mjesto koje vodi u doigravanje.


Jolly JBŠ – GKK Šibenik 65:64 (17:21; 30:34; 52:48)

Jolly JBŠ: F. Bubalo 6, Gulam 2, Mrva 16, Katura 11, D. Bubalo 8, Smith 5, Kozić, Vrlika, Surina, Vrsaljko 14, Bilalović, Cinac 3

GKK Šibenik: Petani 16, Bašić 13, Vukičević 19, Kalpić, Blaće 4, Radovičić, Šamadan 10, Badžim 2, Vujičević, Španja, Andabaka


Sjajno su krenuli “gosti”. Vukičević i Petani su u tri minute igre zatrpali koš Bankara (3:11) pa su domaćini vrlo rano morali pozvati minutu odmora. Uspjeli su se pribrati igrači Jollyja i početkom druge dionice vraćaju se u egal.

Igralo se zatim vrlo izjednačeno, ali uz blagu inicijativu gostujućeg sastava koji su u par navrata imali plus šest što im je bilo, ako nećemo računati početak susreta, najveće vodstvo.

Bude se gosti u drugom dijelu te na krilima Mrve i Vrsaljka dolaze do ugodnih 56:49. Kada se činilo da će domaćini prelomiti susret Teo Petani i Domagoj Bašić vraćaju nadu gostima s dvije trice za izjednačenje (59:59). U samu završnicu se tako ušlo u egalu.

Domaćini se pak u završnici pokazuju s(p)retnijima. Franjo Bubalo je, ispostavilo se na kraju, riješio sve tricom za 65:61. Šamadan je uzvratio istom mjerom za 65:64, Smith i Vrsaljko zatim propustili zaključiti pobjedu, a Bašić u posljednjem napadu ipak ne uspijeva pogoditi za pobjedu gostiju.

Mrva sa 16 i Vrsaljko s 14 poena bili su najbolji kod domaćina dok su se kod gostiju istaknuli Vukičević s 19 te Petani sa 16 koševa. Ljubo Šamadan je pak pridodao 10 ubačaja.

Related Articles