Kvarner na domaćem terenu nadigrao Alkar

Array

U utakmici u kojoj gosti nisu niti jednom vodili, Kvarner je uvjerljivo i zasluženo došao do svoje četvrte pobjede u Ligi za prvaka.


Kvarner 2010 – Alkar 73:61 (17:10; 38:27; 54:42)

Kvarner: Šamanić, Veljačić 11, Mustapić 7, Miličević 2, Boban 11, Širko 7, Čakarun 4, Škifić 15, Krivec 9, Stipčić 7.

Alkar: Blandžić 1, Boban J. 6, Buzolić 2, Vitali 10, Boban, Modrić S., Gaurina 8, Kanaet 6, Modrić M. 12, Mikulić 2, Župić 4, Perajica 10.


Utakmica je započela tricom Antonija Bobana, a u sljedećem napadu nadovezao se isto tricom Bojan Krivec za 6:0 Kvarnera. Gosti kao da se nisu mogli sastati s loptom, što su domaćini iskoristili i odmah na početku napravili ogromnu dvoznamenkastu razliku, 14:0 nakon 4 minute igre. Gosti su nešto zabili preko slobodnih bacanja, a tek dvije minute prije kraja četvrtine Nikola Gaurina zabija prvi koš iz igre. Gosti su došli k sebi u drugoj četvrtini i realizirali tri uzastopna napada, bez odgovora Kvarnera. Najbliže su došli do -3, ali više od toga nisu uspjeli napraviti.

U trećoj je četvrtini Kvarner održavao razliku od oko 10 poena prednosti, ali Jure Škifić ju je povećao na teško dostižnih 16 razlike. Zadnja četvrtina protekla je očekivano, s podjednakom izmjenom koševa, ali domaćini su uspjeli održati pristojnu razliku i privesti susret kraju. Konačan rezultat bio je 73:61 za Kvarner, koji nije gubio niti jednom u ovoj utakmici. Ovom pobjedom Kvarner je došao na 7. mjesto, iznad Šibenika, koji je u gradskom derbiju bio poražen od Jollyja.

Related Articles