#234

Jolly već ove sezone u ABA ligi?

Nakon što je jučer obznanjeno javnosti da je mladi reprezentativac Tomislav Gabrić napustio redove šibenskog Jollya, vlasnik kluba Josip Stojanović sazvao je press konferenciju za novinare.

U početku se osvrnuo na odlazak mladog igrača i one koje dolaze.

“Gabrić je izrazio želju za odlaskom, imao je takav ugovor i nakon što je osobno uplatio odštetu izdali smo mu ispisnicu. Za nas je taj slučaj zatvoren ako se to uopće može nazvati slučajem. U našem klubu je tako postavljen princip da svatko može otići ako mu iskrsne neka ponuda, naravno uz obeštećenje. Mi nikome nismo i nećemo praviti probleme u tim slučajevima. Ovo je prvi put u četiri godine postojanja kluba da smo prodali igrača.”

“Gabrić je odlučio otići, to je njegov odabir, ali meni osobno nije u redu način odlaska jer nije postojala nikakva komunikacija s klubom. Dva mjeseca se o tome pričalo po nekim kuloarima, u cijelu priču su se upetljali tzv. kvazi menadžeri, koji rade samo svoj posao i ne krivim ih zbog ovoga. Međutim, ne bih više o tome, imamo mi svojih drugih mladih igrača poput Nikole Rose, koji je naš prvi pick u novoj sezoni. On je paklenski radio čitavo ljeto s trenerima Velićem i Malenicom. Vjerujem da se izboriti za minutažu u prvenstvu. Uz njega su tu i Perković, Bilalović i Lučev, da ne govorim Gulamu koji je pravi senior.”

Potom je spomenuo ABA ligu o kojoj se već dugo šuška, a nikako da se u javnost plasiraju informacije odnosno ciljevi kluba.

“Sve zavisi o tome hoćemo li već ove sezone zaigrati u regionalnoj ligi. Respektirajući situaciju u Zadru i to je moguće. Iskreno, ne bi željeli da se to dogodi jer susjedima želimo sve najbolje, ali ako se tako raspletu stvari mi bi prihvatili ponuđeno. Ponavljam, ne bi voljeli da tako bude, ali spremni smo i na ABA ligu već ove sezone.”

“Ako ne sada otvoreno najavljujemo napad na ABA ligu iduće. Zavisno o cijeloj toj regionalnoj priči još uvijek važemo priču oko pojačanja. Za sada smo doveli Cinca i Čuića. Uz ostale igrače smatramo da je to ekipa dostatna za A1 ligu, a do zime bi doveli još jedno pojačanje za Ligu za prvaka. Želimo samo ekstra pojačanje, igrača koji bi donio prevagu.”

Na pitanje o Ronaldu Rossu, jednom od najboljih stranih igrača u Hrvatskoj rekao je:

“Postane li popularni Šime, kako Teksašanina zovu u Jollyju, Hrvat, otvara se jedno mjesto za stranca već u hrvatskoj ligi.”

Problem za nastup u ABA ligi predstavlja Baldekin koji ne zadovoljava kriterije lige, ali i na to je očito proračunati Stojanović imao rješenje.

“Prvi dio bi igrali u Zadru ili Splitu, a u dogovoru s Gradom bi poradili na ubrzanom postavljanju parketa i montaži teleskopskih tribina čime bi kapacitet Baldekina dobio potrebnih preko 2 000 sjedećih mjesta.”

Šibenski klub je prošle sezone pokazao da je spreman za velike stvari, pogotovo u Ligi za prvaka gdje su “skinuli” Zadar u Višnjiku te Cibonu u Zagrebu. S mladom ekipom, uz nekoliko iskusnih pojedinaca mogu puno. Koliko? Ovisit će o njima samima.

Rezultatima, ali prije svega sustavnim radom pokazali su da su se izdigli iznad razine A1 lige i da su spremni za novi iskorak. Iskorak koji će zasigurno dobro doći našoj klupskoj košarci koja je pred kolapsom.