Josip Popić i Veljko Budimir u Zaboku

Nakon što je prošao pripreme s Cibonom, 210 centimetara visoki centar Josip Popić u dogovoru s trenerom Jovanovićem odlučio je da će iduće sezone braniti boje Zaboka u kojem su ga objeručke prihvatili.

Popić je omladinski pogon prošao u Ciboni, gdje je i debitirao u seniorskoj košarci. U sezoni 2018./2019. branio je boje Cedevite, a iduću je sezonu bio igrač Sonik-Puntamike. Dio prošle sezone proveo je u svom  rodnom Grazu, u austrijskom prvoligašku Raiffeisen Graz gdje je postizao 6 koševa uz 5,6 skokova u utakmici, da bi drugu polovicu proveo u španjolskoj trećoj ligi gdje je igrao za Torons Vicens u kojem je postizao 12,5 koševa uz 5,9 skokova. Svojom visinom i fizičkim predispozicijama Popić bi trebao biti pojačanje za Zabok u igri pod koševima.

“U dogovoru s trenerom Jovanovićem došli smo do zaključka da je za mene najbolje da dođem u Zabok gdje ću igrati. Upoznao sam svoje nove suigrače, trenera Radulovića znam od ranije i prvi dojmovi su vrlo dobri. Nadam se da ćemo imati dobru sezonu. Važno je da damo sve od sebe, a onda ni rezultat neće izostati”, izjavio je Josip Popić nakon prvog odrađenog treninga u Zaboku za portal Zagorje.

Novo ime u redovima Lavova je i iskusni Veljko Budimir koji se nakon 11 godina vratio u Zabok, a psoljednjih osam godina proveo je u mađarskom Pecsi VSK-Veolia.

Veljko Budimir

Prošle je sezone upisao 36 nastupa u mađarskom prvenstvu uz učinak od 10.4 poena, 3.6 skokova i 1.6 asistencija.

36-godišnji krilni igrač sa Zabokom je potpisao jednogodišnji ugovor.

FOTO: zagorje.com

Related Articles