Subota, 31 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Josip Sobin odlazi iz Zadra

  Financijske nedaće koje su zadesile KK Zadar prošle sezone mogle bi kao ružnu posljedicu imati odlazak njihovog ponajboljeg igrača, Josipa Sobina.

  - Advertisement -

  Sobin je prošle sezone po indeksu učinkovitosti bio treći igrač ABA lige (19,46), iza Mega Leksovog tandema Nikola Jokić (21,96) – Nenad Miljenović (21,71), kao i treći igrač A-1 Lige za prvaka (19,21), iza još jednog tandema, ovoga puta Ciboninog Marka Jagodića Kuridže (22,00) i Ante Tonija Žižića (20,77).

  Raskid je zatražio zato što na to ima i pravo budući da mi nismo uredno ispunjavali svoje financijske obveze prema njemu. Siguran sam da njegovi razlozi nisu sportski, jer u Zadru je na tom planu dobio sve, od uvjeta za trening i rad, pa do minutaže i napretka u košarkaškom smislu. Pošteno je od njega zato da potraži sredinu u kojoj će se moći skoncentrirati isključivo na košarku, a neće morati razmišljati o financijama. Njegova srčanost nikad nije bila upitna i zato je i postao miljenik naših tribina i ja mu zato želim puno sreće u nastavku karijere“, izjavio je sportski direktor KK Zadra Branko Skroče za zadarski portal eZadar.

  Klub s Višnjika cijelu sezonu nikako nije mogao doći na zelenu granu po pitanju klupskih financija i isplata plaća igračima zbog čega ih je još tijekom sezone napustio Amerikanac James Florence. Sobinu je izgleda baš kao i Florenceu dojadilo čekati svoje novce i stalno slušati obećanja koja nikako da se ispune pa će svoj kruh potražiti u nekom drugom okruženju.

  Srećom po Zadrane nitko od njegovih suigrača nije zatražio raskid ugovora.

  Niti jedan drugi igrač u razgovorima sa mnom ili trenerom nije izrazio želju za odlaskom, tako da vjerujemo da će i ostati s nama. Naša je želja da se zadrži što veći dio momčadi iz prošle sezone, a pogotovo ako u klub uđe strateški partner, jer tim momcima želimo pružiti mogućnost da igraju košarku i ne brinu o novcima, a oni su to svojim radom zaslužili“, dodao je Skroče.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE