Josip Sobin odlazi iz Zadra

Financijske nedaće koje su zadesile KK Zadar prošle sezone mogle bi kao ružnu posljedicu imati odlazak njihovog ponajboljeg igrača, Josipa Sobina.

Sobin je prošle sezone po indeksu učinkovitosti bio treći igrač ABA lige (19,46), iza Mega Leksovog tandema Nikola Jokić (21,96) – Nenad Miljenović (21,71), kao i treći igrač A-1 Lige za prvaka (19,21), iza još jednog tandema, ovoga puta Ciboninog Marka Jagodića Kuridže (22,00) i Ante Tonija Žižića (20,77).

Raskid je zatražio zato što na to ima i pravo budući da mi nismo uredno ispunjavali svoje financijske obveze prema njemu. Siguran sam da njegovi razlozi nisu sportski, jer u Zadru je na tom planu dobio sve, od uvjeta za trening i rad, pa do minutaže i napretka u košarkaškom smislu. Pošteno je od njega zato da potraži sredinu u kojoj će se moći skoncentrirati isključivo na košarku, a neće morati razmišljati o financijama. Njegova srčanost nikad nije bila upitna i zato je i postao miljenik naših tribina i ja mu zato želim puno sreće u nastavku karijere“, izjavio je sportski direktor KK Zadra Branko Skroče za zadarski portal eZadar.

Klub s Višnjika cijelu sezonu nikako nije mogao doći na zelenu granu po pitanju klupskih financija i isplata plaća igračima zbog čega ih je još tijekom sezone napustio Amerikanac James Florence. Sobinu je izgleda baš kao i Florenceu dojadilo čekati svoje novce i stalno slušati obećanja koja nikako da se ispune pa će svoj kruh potražiti u nekom drugom okruženju.

Srećom po Zadrane nitko od njegovih suigrača nije zatražio raskid ugovora.

Niti jedan drugi igrač u razgovorima sa mnom ili trenerom nije izrazio želju za odlaskom, tako da vjerujemo da će i ostati s nama. Naša je želja da se zadrži što veći dio momčadi iz prošle sezone, a pogotovo ako u klub uđe strateški partner, jer tim momcima želimo pružiti mogućnost da igraju košarku i ne brinu o novcima, a oni su to svojim radom zaslužili“, dodao je Skroče.